Sudah beberapa kali gagal dalam hubungan cinta, pelakon berbadan sasa Zul Ariffin tidak berputus asa untuk mencari cinta sejati dan membina keluarga sendiri suatu hari nanti.

Zul juga menyimpan angan-angan untuk majlis akad nikah di Tanah Suci Makkah atau Madinah. Katanya lagi, jika tiba masanya nanti dia akan war-warkan kepada umum dan tidak akan menyembunyikan perkahwinannya.


BACA: ‘Isteri’ Zul Ariffin Luah Rasa Kecewa Terhadap Orang Islam

“Saya berangan-angan mahu bernikah di Masjidil Haram atau Masjid Nabawi. Saya pernah bertanya kepada beberapa teman mengenai prosedur pernikahan di Makkah atau Madinah.

“Bagaimanapun, sekadar bertanya untuk membuat persiapan. Jangan bimbang, saya tidak akan kahwin sorok-sorok apabila sudah tiba jodoh. Saya mahu bernikah di Tanah Suci, tetapi majlis resepsi tetap diadakan di Malaysia selepas pulang.

“Besar harapan saya dapat membawa bakal isteri dan keluarga menunaikan umrah bersama-sama,” katanya kepada BH Online.


Mengakui tidak mahu lagi merancang soal jodoh, Zul mahukan bakal isterinya dikalangan gadis biasa yang mampu menjaganya dengan baik dan juga kerjayanya.

“Dulu, saya ingat dapat berkahwin dengan seseorang. Buat rancangan macam-macam tetapi tidak menjadi.

“Kali ini, saya mahu pilih gadis biasa. Saya tidak kisah sama ada bekerjaya atau tidak, asalkan dapat menjaga saya sebaiknya. Saya juga mengharapkan bakal isteri menjaga kerjaya saya, bukan menjahanamkan,” katanya.

Apa pun, pasti ramai peminat tidak sabar melihat pelakon lelaki kesayangan mereka ini mempunyai teman hidup dan berkahwin.