Sebelum ini pernah bergelar seorang isteri, bagaimanapun pelakon Amelia Handerson mengaui belum terfikir lagi soal untuk kembali mendirikan rumah tangga.

Menurut Amelia, bukan bermaksud dia selamanya tidak mahu berkahwin namun belum masanya lagi apatah lagi dia subuk dengan kerjaya seninya.


BACA: Amelia Handerson Bahagia Hidup Solo, Sikit Pun Tak Rasa Sunyi

“Pengganti untuk teman hidup? Saya boleh temankan diri saya sendiri sejauh mana yang boleh. Saya pun ada pasukan dan keluarga yang sangat kuat. Jadi, saya tak pernah terfikir dan tak ada masa pun.

“Sebenarnya, saya ini seorang yang ‘workaholic’, saya kena pentingkan apa yang ada dalam karier saya dahulu. Bukan saya tak nak, dan saya rasa setiap perempuan dalam soal itu. Tapi selagi jodoh atau rezeki ke arah itu belum ada, saya tak boleh nak kawal.

“Saya pun tak boleh nak rancang kalau calon pun tak ada. Memang ada yang cuba mendekati tapi dengan jadual macam ini, tak ada masa,” katanya.


Dalam pada itu, Amelia mendedahkan pernah dilamat peminat menerusi mesej di Instagram namun dia tidak melayan.

“Saya bersyukur dengan peminat yang sentiasa menyokong. Tetapi yang lamar saya dekat DM itu memang pelik. Saya tak tahu nak komen macam mana,” katanya.

Terdahulu, Amelia mendirikan rumah tangga dengan Tunku Datuk Harrunnarasheed Putra Tunku Annuar pada 14 Ogos 2015. Namun, pada 2018, Amelia mendedahkan dan bekas suaminya sudah berpisah.