Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu. Itulah peribahasa yang boleh digambarkan dengan kehidupan personaliti fesyen dan pelakon, Wak Doyok, apabila kisah hidupnya bakal difilemkan.

Menurut Wak Doyok, dia tidak menyangka diberi penghargaan oleh masyarakat Indonesia apabila mereka memilih kisah hidupnya untuk difilemkan berbanding dua figura terkemuka tanah air, Datuk Seri Siti Nurhaliza serta Amy Search.


BACA: Baju Sekolah ‘Ketat’ Keluaran Wak Doyok Dikritik Ramai

Katanya lagi, menerusi undian yang dibuat oleh produksi negara itu, namanya meraih undian tertinggi dan filem biografi terbabit akan diarahkan oleh pengarah filem blockbuster Ayat-Ayat Cinta, Hanung Bramantyo.

“Saya tak sangka menjadi pilihan produksi di sana (Indonesia) kerana saya bersaing dengan dua nama yang sangat besar.

“Insya-Allah, beberapa siri perbincangan akan diadakan sebelum kedua-dua pihak bersetuju meneruskan projek ini,” katanya kepada BH Online.


Dalam pada itu, Wak Doyok menegaskan dia bukanlah penerbit filem itu atau terbabit dalam pelaburan filem tersebut. Ujarnya lagi, dia sendiri tidak menyangka ada pihak sudi menghasilkan filem kisah kehidupannya daripada zaman susah sehingga sekarang.

“Saya tidak terbabit pun dalam hal pelaburan filem ini. Jadi, kalau ada yang mempersoalkannya, saya ingin jelaskan di sini, bukan saya yang syok sendiri,” katanya.

Menerusi filem tersebut, Wak Doyok juga akan berkongsi kisah cintanya yang selama ini tidak pernah didedahkan kepada umum.