Sejak semalam hangat diperkatakan apabila adik Allahyarham Abam Bocey iaitu Ali Puteh melenting terhadap Datuk Seri Aliff Syukri susulan tindakan usahawan itu menemubual balu arwah Abam iaitu Noor Hidayah.

Menerusi Instagram, Aliff berkata dia tidak faham mengapa kehadirannya ke rumah balu Abam disalah ertikan oleh Ali Puteh. Ujarnya, semua soalan yang ditanyakan sudah pun dipersetujui oleh balu Abam.


BACA: Balu Abam Dedah Kereta Ditarik, Tak Dapat Harta Peninggalan

“Saya tak faham, saya hanya beri bantuan duit dan peralatan rumah sebab saya lihat dia memerlukan dan bertanya khabar.

“Saya disambut baik oleh mereka dan semua soalan saya dah di setujui oleh mereka bukan suka-suka tanya. Harap maklum jangan cakap saya tak jaga sensitviti orang,” katanya.


Dalam pada itu, Aliff menafikan dakwaan kononnya dia sengaja mengambil kesempatan untuk mendapatkan tontonan tinggi dan keuntungan dari YouTube.

Susulan penjelasan Aliff itu, Ali dilihat membalasnya di ruangan komen dengan mengatakan Aliff sepatutnya meminta kebenaran keluarga arwah terlebih dahulu kerana tindakannya itu boleh mendatangkan fitnah.

Terdahulu, Ali meluahkan rasa bengang terhadap Aliff Syukri susulan soalan sensitif yang ditanya pada balu Abam. Malah, Ali turut mencabar usahawan itu untuk bersemuka.