Petang tadi, pengarah terkenal Syamsul Yusof menjawab pertanyaan dalam satu sidang media mengenai ‘sinar’ yang dikatakan olehnya ketika prosiding perceraiannya dengan Puteri Sarah sebelum ijni.

Memetik video dikongsikan Oh Bulan, Syamsul berkata jika dia tidak mahu selesaikan konflik rumah tangga mereka sudah lama mereka bercerai.


BACA: “Orang Kata Kahwin Pun Salah Satu Jalan Taubat” – Syamsul Yusof

@ohbulanofficial

Wartawan pun siap tambah ‘sinar harian’ ???? #ohbulan #sembangentertainment #syamsulyusof #kenapa #baru #sekarang #ada #sinar #puterisarahliyana

? original sound – OHBULAN! – OHBULAN!

“Kalau saya tak nak selesaikan, mesti saya dah lama bercerai dengannya,” katanya.

Syamsul berkata ketika Sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dia ada bersama Puteri Sarah dan ketika itu rumah tangganya bermasalah.


“Inilah yang saya nak ceritakan, dalam empat tahun seolah-olah (dakwaan Puteri Sarah) saya ini tendang dia keluar dari rumah. Itu pun ditokok tambah.

“Sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), saya dengan dia. Masa itu, ya memang ada masalah rumah tangga,” katanya.

Dalam pada itu, Syamsul turut mempersoalkan tindakan Puteri Sarah mengapa tidak memfailkan perceraian dari awal dan sebaliknya dibuat selepas dia berkahwin dengan Ira Kazar.

“Kenapa tak nak failkan perceraian?  Kenapa dia tak minta cerai dari dulu? Pasal apa? Sebab masih rasa sayang lagi kan? Begitu jugalah dengan saya.

“Saya boleh terima poligami (Sarah berkata), bila saya (Syamsul) berkahwin, terus (Puteri Sarah) nak minta cerai. Kata boleh terima?” katanya.