Baru-baru ini, Nelydia Senrose mengadakan Bachelorette Party yang dihadiri oleh kenalan rapat. Namun apa yang menjadi perhatian ramai adalah kek cawan berbentuk ‘alat sulit’ dan payudara yang disediakan di majlis tersebut menimbulkan rasa kurang senang dikalangan netizen.

Mengulas mengenai isu tersebut, pelakon Nadiyah Shahab memberitahu netizen tidak patut menyalahkan Nelydia kerana dia tidak tahu menahu mengenai majlis tersebut. Katanya lagi, kek itu disediakan oleh pihak katering mengikut tema majlis.


BACA: Bachelorette Party Nelydia Senrose Bertemakan Baju Tidur

“Nelydia tidak tahu apa-apa mengenai kejutan ‘Bachelorette Party’ itu. Dia tidak patut dipersalahkan. Makanan yang dihidangkan pada malam itu disediakan oleh pihak katering yang mengikut tema majlis iaitu ‘Pyjamas Bachelorette Party Nelydia Senrose’.

“Ketika memuat naik gambar juadah makanan di Instagram, saya tidak fikir apa-apa dan tidak menganggap ia menjijikkan. Niat saya hanya mahu berkongsi gambar makanan yang ada pada majlis itu.

“Saya tidak faham kenapa orang perlu mengecam sedangkan ramai saja yang buat manisan sebegitu untuk suka-suka. Lagipun, bukan kami buat perkara tidak baik sepanjang majlis berlangsung,” katanya kepada Harian Metro.


Dalam pada itu, Nadiyah menjelaskan, parti tersebut bukanlah parti liar seperti yang didakwa sesetengah pihak dan hanya dirhadiri oleh kenalan rapat serta tiada lelaki terlibat dalam majlis tersebut.

“Niat kami baik iaitu mahu memberi kejutan kepada Nelydia yang bakal menamatkan zaman bujang. Kami mahu menghargainya kerana dia wanita yang penyayang.

“Tiada lelaki dalam majlis itu dan semuanya wanita yang terdiri daripada kenalan rapat dan adik-beradik Nelydia.

“Ia hanyalah pertemuan untuk mengucapkan selamat maju jaya kepada Nelydia yang bakal menempuh alam rumah tangga tidak lama lagi,” katanya.

Difahamkan bachelorette party bertemakan baju tidur itu dirancang oleh adik-beradik, saudara mara dan kenalan rapat tanpa pengetahuan Nelydia.