Baru-baru ini tular beberapa video di TikTok mengenai sebuah majlis akikah majlis keluarga yang dipercayai ‘scammer’ Macau, Addy Kanna.

Bagaimanapun, apa yang menimbulkan rasa kurang senang netizen apabila melihat kelibat penyanyi Ifa Raziah sedang sakan bergelek. Bagaimanapun, Ifa menjelaskan dia bergelek selepas majlis akikah dan telah dibayar untuk membuat persembahan.


BACA: “Saya Bergelek Lepas Majlis Akikah, Dibayar Puluh Ribu” – Ifa Raziah

Baru-baru ini tular video di TikTok di mana dia diminta netizen untuk bergelek ketika live, namun Ifa Raziah mengatakan dia bukan sesuka hati untuk berbuat sedemikian sebaliknya dia dibayar.

Menurut Ifa lagi, tiada benda percuma di dunia ini dan dia tidak akan menerima sebarang pekerjaan tanpa dibayar.

@ifa_raziah

JOM KASI VIRAL #terpalingjuara #playlistAJL #missdiva #ifaraziah #serifabeauty #solidmolid #solidberry #soliddiva #solidbody #solidbeauty #missdivaskincare #kurus #cantik #lentik #beauty #fyp #fouryoupage #tiktokviral #tiktok

? original sound – MissDivaifaraziah – MissDivaifaraziah


“Bukan free tau. Aku duduk dalam dunia ini tak ada buat benda free. Semua berbayar. Bukan setiap hari kita untung, ada masanya kita tak untung macam orang berniaga seperti saya. Ada masa yang tak ada show (persembahan), ada masanya saya laris di pasaran di mana saya ada tiga atau empat kali show.

“Tapi, kalau yang masuk ini (siaran langsung di TikTok) ini mahu saya bergelek, suruh menyanyi, benda itu bukannya free tapi berbayar. Kalau masuk duit dalam akaun, saya boleh bergelek. Dengan bayaran, tiada benda free di dunia ini,” katanya.

Dalam pada itu, Ifa berkata dia menerima apa-apa sahaja undangan majlis untuk membuat persembahan seperti akikah, perkahwinan, birthday, marhaban termasuklah majlis perceraian asalkan dia dibayar.

“Majlis kahwin boleh panggil akak, birthday boleh, marhaban pun boleh. Kau ingat aku boleh menyanyi dangdut sahaja? Tak boleh marhaban? Majlis perceraian kau pun boleh. Kau bayar saja kat aku,” katanya.

Sementara itu, Ifa berkata meskipun ada yang tidak sukakan dirinya, namun sebenarnya ‘haters’ ini mengambil berat tentang dirinya serta isu mengenai dirinya akan dijadikan ‘highlight’ di media sosial.

“Walaupun dia tak suka kita, haters, tapi dia yang ambil berat pasal kita. Apa yang I (saya) buat, dia akan buat jadikan konten dan kongsi di media sosial. Saya hargai tapi dalam masa sama kesian,” katanya.