Kecoh betul bila Siti Saleha dan Syukri Yahya bergaduh pasal isu ni. Seriuslah Syukri nak miliki dua-dua sekali? Teruk Siti Saleha kena marah. Tak puas hati betul lah. Anda tengoklah sendiri! Geram pulak rasa.


Aduh…pasal perfume kereta je ke yang sampai gaduh-gaduh ni? Ingat kan apa lah tadi ha. Jangan salah faham yer, bukan pilih isteri tapi confius nak pilih VANZO DUO SERIES! Aduh buat kecut perut jer tau.

Kenapa Pilih Satu Sedangkan Boleh Miliki Dua

Haa…nilah Vanzo Air Freshener Perfume. Satu satunya produk yang mendapat sijil antarabangsa SGS sterilizing di pasaran dan New generation sterilizing healthy air freshener.

Sekarang ni mereka ada keluaran baru VANZO New Generation Duo Series. Jadi anda boleh pilih VANZO DUO SERIES ini yang boleh guna kat rumah dan jugak kereta! Inilah yang Syukri dan Saleha tengah gaduh tadi ni. Tak tahu yang mana satu. Kenapa nak pilih satu sedangkan boleh miliki kedua-duanya kan?

Cara nak guna Duo series jer mudah aja! Anda hanya masukkan 1 hingga 2 batang stick untuk bau yang lembut, 3 hingga 4 batang stick untuk bau sederhana dan 5 hingga 6 batang stick untuk bau yang kuat. Haa…Senang sangat gais.

Kalau anda nak tahu, produk ini juga diberi Sijil Antarabangsa SGS Sterilizing tanpa formaldehyde, toluene, benzene. Perfume kereta ini menggunakan bahan mentah Japan yang mempunyai pengalaman 125 tahun. Pergh, bukan biashe-biashe yer! Malah mereka juga dianugerahi Super Health Brand. Mana nak cari perfume yang ‘sihat’ melainkan VANZO?

Bagus jugak produk ni sebabnya ia menjaga kesihatan kita. Ramai yang tak sedar haruman kereta yang penuh kimia sangat merbahaya. Anda scroll kat bawah ni, meh kami story sikit bahayanya tu.

Ini Sebab Kenapa Anda Perlu Berwaspada Untuk Memilih Pewangi Kereta

1. Mengandungi Pelbagai Bahan Kimia

Untuk info anda, banyak bahan kimia yang digunakan untuk menghasilkan perfume kereta, antaranya FORMALDEHYDE, TOLUENE dan BENZENE. Tiga bahan kimia ini sebenarnya berbahaya kepada kesihatan anda. Kadang-kadang anda akan merasa pening, loya ataupun pedih mata apabila terhidu bau daripada pewangi-pewangi yang ada bahan kimia ni kan. So sangat bahaya.

Tapi berbeza dengan VANZO yang menerima Sijil Antarabangsa SGS Sterilizing ini. Sebab produknya 100 PERATUS DIJAMIN BEBAS daripada tiga bahan kimia di atas. No wonderlah VANZO menerima anugerah Asia Pacific Super Health Brand (Emerging Enterprise) 2018-2020.

2. Mengandungi Alkohol

Bebas Alkohol adalah benda pertama yang anda cari kan kalau nak beli apa-apa pun produk. Memanglah perfume kereta ni kita tak ayah nak sembur pada baju atau badan tapi kenapa nak pilih produk yang ada alkohol sedangkan VANZO merupakan produk yang bebas dari alkohol.

Produk dari VANZO ni telah diuji di makmal dan diberi sijil pengesahan bahawa produk in bebas alkohol. Kalau anda nak tahu, pewangi kenderaan lain yang mempunyai alkohol biasanya mengandungi bahan-bahan kimia seperti methanol, formaldehyde dan banyak lagi.

Jadi, jangan bahayakan diri anda terutamanya anda yang ada anak kecil dengan membeli pewangi yang mempunyai alkohol dan juga bahan kimia. Bahaya gais!

3. Penyebab Kanser

Menurut sumber Pusat Racun Negara wangian boleh menyebabkan kanser berdasarkan kandungan dalam wangian tu.

Bahan kimia yang terkandung dalam wangian boleh menyebabkan kesan alahan, asma, kanser, kecacatan bayi dalam kandungan, keguguran, penyakit sistem saraf seperti parkinson, alzheimer dan lain-lain. Ia juga boleh memberi kesan keracunan kepada manusia melalui pernafasan dan sentuhan kulit sama ada secara akut (jangka pendek) atau kronik (jangka panjang). Weh seramnya!

Sebab tu kena pandai memilih produk. Jangan asyik main redah jer. Bahan kimia ini juga boleh menjerap ke dalam lapisan kulit dan memasuki aliran darah seterusnya memberi kesan ke bahagian lain anggota badan anda.

Jangan tak tahu, ada jugak yang keracunan dengan wangian ini. So hati-hati gais, anda dah boleh buat keputusan bijak dengan memilih produk yang baik seperti VANZO.

Buat Pilihan Bijak!

Sekarang anda dah tahu kenapa anda perlu pilih pewangi kenderaan yang baik untuk kesihatan anda. Kadang ada orang cakap, kalau tak ada bahan alkohol tu bau tak kuat. Takdenya gais. Anda nak bau yang kuat ataupun kesihatan yang baik?

Kami pasti dengan wangian dari VANZO DUO SERIES ni pasti buatkan anda tak nak keluar kereta. Dengan bauan English Pear & Freesia dan Classic Blossom ni pasti buat anda jatuh cinta!

Masuk jer dalam kereta, on aircond, wangiannya terus menusuk pasti dapat memberikan energy boost dan pembakar semangat semasa dalam perjalanan menuju ke mana-mana destinasi nanti. Ha kalau anda tengah stress atau kusut dengan masalah, wangian dari VANZO ni pasti dapat bertindak sebagai terapi minda anda. Barulah feel tenang sikit!

Untuk info lanjut anda boleh terus klik link kat bawah ni okay!

Facebook: Vanzo Malaysia
Instagram: Vanzo_official
Website: www.vanzoasia.com

Pewangi yang sihat sentiasa bersama anda dengan pilihan VANZO. Kehidupan yang sihat dengan memilih VANZO.