fbpx

“Kak Lofa Banyak Berjuang Untuk Islam, Janganlah Penjarakan”

Hari ini sahaja hangat diperkatakan di media sosial mengenai pasangan selebriti terkenal, Neelofa dan suaminya, PU Riz yang didakwa di mahkamah berhubung perlanggaran prosedur operasi standard (SOP).

Malah, sejak semalam turut dilancarkan petisyen mendesak pihak berkuasa lebih tegas ke atas selebriti berkenaan dengan mengenakan hukuman penjara. Setakat ini, petisyen tersebut mendapat sebanyak lebih 47,000 sokongan sejak ia dilancarkan.

BACA: Peminat Kesal Neelofa Ditindas Seperti Rakyat Palestin

Bagaimanapun, sudah pasti ada yang tidak menyokong petisyen tersebut antaranya pelakon Mawar Rashid yang membela agar Neelofa tidak dipenjarakan. Mawar turut mengatakan Neelofa banyak berjuang untuk Islam.

 

Menerusi komen ditinggalkan di sebuah portal hiburan, Mawar meluahkan rasa simpati serta berharap perkara itu dapat diselesaikan dengan cara baik. Namun, komen tersebut dipercayai telah dipadam selepas menerima kecaman hebat daripada netizen.

Terdahulu, Neelofa dan PU Riz mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Seremban atas kesalahan melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).