Sudah sebati dengan kehidupan yang sederhana dan tidak mengejar populariti, Jep Sepahtu mengakui bahawa dirinya tidak mempunyai ramai kawan terutamanya di dalam industri seni.

“Memasuki dunia lakonan bukannya saya mencari dan mengejar populariti tetapi ini semua kerana bakat seni yang saya ada terutama melawak. Lagi pun, saya tidak mempunyai ramai rakan artis kalau anda semua nak tahu sebenarnya”


BACA: Sepahtu Umum Bersara Daripada Maharaja Lawak Mega Akan Datang

“Banyak masa akan dihabiskan di kampung (Kampung Melayu Kulai)jika saya tiada kerja untuk dibuat di Kuala Lumpur. Saya akan balik kampung dan bantu ayah saya membuat kerja,” katanya merendah diri.

Selain itu, Jep mengakui dia pernah rasa tertekan kerana banyak cubaan untuk menjatuhkan dirinya, namun Jep tidak pernah mengambil pusing terhadap perkara itu kerana baginya, semua itu tidak mendatangkan sebarang manfaat.

“Inilah orang kata cabaran. Setiap dugaan yang kita lalui itu perlu kita atasi dengan baik. Macam saya sendiri, saya tidak pernah terlalu memikirkan pandangan negatif orang terhadap saya. Makin saya fikir, makin serabut jadinya,” katanya seperti dipetik dari Utusan Online. (rtky/syfq)