fbpx

Jawi Kunci Mulut Isu Saman RM10 Juta

Sudah dua minggu berlalu, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) masih mengunci mulut berhubung tindakan saman RM10 juta yang bakal diambil pengarah, Syamsul Yusof.

“Susah Hidup & Cari Kerja Sebagai OKU, Terjejas Pula Kerana Gerakan Boikot”

Baru-baru ini, Malaysia menyaksikan gelombang gerakan sosial di mana pengguna dan aktivis mendesak untuk memboikot produk yang berkaitan dengan Israel. Gerakan ini, terutamanya dipicu oleh konflik di Timur Tengah, telah menimbulkan perdebatan dan tindakan di...

Baca Lagi

Memetik Utusan Online, usaha menghubungi Pengarah Jawi, Datuk Mohd. Ajib Ismail sejak minggu lalu juga tidak berjaya apabila dimaklumkan beliau sedang bercuti.

BACA: Syamsul Yusof Bakal Jelaskan Isu Kahwin Dua

Kiriman mesej yang dihantar melalui WhatsApp juga hanya dibaca tanpa sebarang balasan berhubung persoalan sama ada pihak Jawi sudah menerima tuntutan saman tersebut atau sebaliknya.

Terdahulu, Syamsul memaklumkan mahu mengambil tindakan saman terhadap Jawi kerana didakwa membocorkan maklumat peribadi yang merupakan dokumen rasmi kerajaan.

Sebelum itu, isterinya Puteri Sarah mendedahkan menerima mesej mendakwa suaminya sudah berkahwin dengan Ira Kazar.

Selepas sekian lama berdiam diri, Syamsul akhirnya memberitahu akan menyelesaikan masalah kemelut rumah tangganya dengan Puteri Sarah dalam masa terdekat ini.

Ujarnya, sudah tiba masanya dia merungkai apa yang berlaku di sebalik kemelut rumah tangganya yang menjadi bualan ramai hampir setengah tahun