Kedatangan bulan Ramadan memang sentiasa dinantikan oleh seluruh umat Islam dan pastinya yang menjadi keutamaan adalah ibadah berpuasa yang memang dituntut. Berpuasa sehingga lebih 12 jam sehari memang menjadi kewajipan.

Tetapi ramai yang mengambil ringan akan risiko penyakit yang boleh timbul akibat cara pemakanan yang tidak betul ketika bulan puasa lebih lebih lagi yang melibatkan risiko batu karang dalam ginjal.


Penyakit batu karang dalam ginjal boleh terjadi daripada penyahhidratan disebabkan kurang minum air sepanjang tempoh berpuasa dan berbuka. Maklumlah, pergi bazar Ramadan pun kita semua mahu cari air bergula untuk berbuka dek kerana mengikut hawa nafsu.

Tanda tanda hadirnya penyakit batu karang ini adalah apabila berasa sakit apabila kencing, loya (mual) & muntah tanpa sebab, demam, menggigil, rasa seperti pasir berada dalam badan, air kencing kotor & berbau busuk, rasa sakit di kawasan pinggang, sakit pada alat sulit, ada butiran halus di dalam air kencing dan kesan darah di dalam air kencing.

Selain kurangnya minum air dan gaya pemakanan yang tidak betul, batu karang juga boleh menyerang kerana faktor keturunan yang sering menyerang mereka dari umur 20 sehingga 70 tahun dan kesan sampingan penggunaan ubat moden juga boleh menjadi faktor.

Mujur ada Jus Nusantara Gold yang mampu mengawal risiko batu karang dari terus memusnahkan nikmat kehidupan anda setiap hari. Gandingan makanan sunnah & herba-herba tempatan terbaik dunia di dalam Jus Nusantara Gold bertindak untuk memecahkan batu karang dalam buah pinggang & pundi hempedu.

Ia juga mampu haluskan batu yang telah pecah menjadi serbuk dan keluarkan serbuk halus tanpa rasa sakit melalui air kencing.

Jus Nusantara Gold longgarkan saluran ureter & menyebabkan batu karang jatuh ke pundi kencing, seterusnya keluar bersama air kencing.

Selain itu Jus Nusantara Gold juga mampu membunuh kuman pada tempat batu karang terbentuk sekaligus menghalang batu terbentuk semula dalam jangkamasa yang lama dan penggunaan Jus Nusantara Gold ini tidak akan memberikan sebarang kesan sampingan.

Ramai sudah memberikan maklumbalas mereka tentang keberkesanan Jus Nusantara Gold dalam mengawal risiko penyakit batu karang mereka.

Tidak hairanlah Jus Nusantara Gold menjadi pilihan ramai ketika ini kerana ianya dihasilkan dengan herba-herba tempatan terbaik (pati herba asli) seperti Lempoyang, Temu Hitam, Biji Selasih, Temulawak, Halia Bara, Cekur, Ibu Kunyit, Halba, Bunga Cengkih, Kulit Kayu Manis, Lada Hitam dan lain-lain.

Selain diminum untuk mengawal batu karang, Jus Nusantara Gold juga bagus untuk kencing manis, tekanan darah tinggi, kolesterol, buasir, gout, sakit lutut, sendi, saraf, rawat luka dalaman dan luaran, gastrik dan stroke.

Jus Nusantara Gold juga sangat bagus untuk diamalkan oleh ibu selepas bersalin selain mereka yang alami masalah pernafasan dan mahu keluarkan kahak. Jus Nusantara Gold juga memberikan tenaga berpanjangan serta membersihkan darah dan lain- lain.

Jus Nusantara Gold tidak mengandungi sebarang bahan terlarang yang tidak dibenarkan. Rasanya yang masam masam manis memang sedap dan digemari ramai juga sesuai untuk diamalkan setiap hari kerana tiada kandungan gula. Sesuai diamalkan oleh lelaki dan perempuan seawal usia 4 tahun sehingga mereka yang bergelar warga emas.

Jus Nusantara Gold mampu memberikan kesan yang tidak dijangka hanya seawal 2 kali pengambilan. Dengan harga asal RM148 untuk 500mL, memang berbaloi dengan kualiti dan khasiat yang diberikan.

Jika anda berminat untuk mendapatkan harga promosi Jus Nusantara Gold boleh klik http://60192122005.wasap.my. Kami jamin harga yang menarik untuk kesihatan hidup anda.

Untuk keterangan lanjut boleh layari laman web www.almas.com.my, Facebook rasmi ALMAS Beauty & Health atau Instagram @almasbeautyhealth.