Tanyalah pada mana mana ibu yang sudah melalui fasa mengandung dan bersalin, memang bukan mudah untuk mengembalikan badan seperti anak dara mahupun emosi yang lebih stabil.

Kontraksi selepas bersalin atau afterpain menjadi satu kebiasaan buat ibu baru bersalin yang menyebabkan sakit di bawah perut atau di pangkal rahim. Fenomena ini disebabkan oleh pengecutan rahim ibu itu sendiri.

Untuk wanita yang melalui proses bersalin normal, faraj akan berasa tidak selesa dan boleh mejadi lebih teruk jika seseorang wanita itu menjalani episiotomi. Untuk wanita yang bersalin secara pembedahan caesarean (c-section), anda pasti akan mengalami rasa sakit bawah perut yang berpanjangan.

Perut wanita yang baru bersalin juga boleh menjadi buncit dan mengelebeh kerana sisa lemak yang pernah melindungi janin sewaktu hamil. Jika melahirkan anak secara pembedahan caesarean, luka dalaman boleh mengambil masa lebih satu tahun untuk pulih.

Payudara wanita yang baru bersalin akan membesar 2-3 kali ganda kerana berat susu dan boleh jadi menggelebeh jika tidak dijaga dengan senaman dan pengambilan makanan tambahan yang sesuai. Tulang belakang para ibu juga akan mengalami kesakitan dalam tempoh 3-4 bulan selepas bersalin kerana perubahan hormon.


Bercakap tentang emosi, ibu yang bersalin buat kali pertama terutamanya sangat berisiko untuk diserang sakit kemurungan atau meroyan kerana kepenatan melayan karenah bayi, tidak cukup tidur dan tertekan dengan penampilan diri selepas bersalin.

Tempoh berpantang memang dianggap sebagai masa bagi ibu selepas bersalin untuk merawat, menyucikan & memulihkan kembali tubuh selepas bersalin.

Ketika inilah makanan tambahan untuk ibu yang baru sahaja melahirkan anak sangat penting untuk mengembalikan keadaan mental & fizikal wanita menjadi lebih stabil untuk menguruskan anak dan rumah tangga.

Jus Nusantara Gold mengandungi herba dan makanan sunnah yang dipilih dengan teliti oleh pakar untuk membantu ibu-ibu selepas bersalin. Tidak lagi perlu bersusah payah mencari pelbagai herba tradisi kerana semuanya ada dalam satu botol Jus Nusantara Gold.

Dengan mengamalkan Jus Nusantara Gold sepanjang berpantang & selepas berpantang, seseorang ibu itu mampu untuk menguatkan otot rahim, baikpulih luka bekas jahit (bersalin normal & pembedahan C-section) dengan cepat, cegah bau badan & bau darah nifas dalam pantang, membersihkan darah nifas, menstabilkan hormon estrogen wanita dan banyakkan susu badan (milk booster).

Pengamalan Jus Nusantara Gold juga boleh menjadi satu persediaan untuk seorang ibu untuk kembali bersama suami dengan mengetatkan bahagian sulit wanita, menyerikan kulit muka yang pucat akibat bersalin selain memberikan tenaga berpanjangan.

Baca sahaja testimoni dari para ibu yang sudah mengamalkan Jus Nusantara Gold selepas bersalin, memang berkesan untuk mengatasi masalah kemurungan dan masalah lain yang hadir selepas melahirkan anak.

Selain diamalkan oleh ibu yang baru bersalin, Jus Nusantara Gold juga bagus untuk sakit lutut, tekanan darah tinggi, kolesterol, buasir, gout, sakit lutut, sendi, saraf, rawat luka dalaman dan luaran, gastrik dan stroke.

Jus Nusantara Gold tidak mengandungi sebarang bahan terlarang yang tidak dibenarkan. Rasanya yang masam masam manis memang sedap dan digemari ramai juga sesuai untuk diamalkan setiap hari kerana tiada kandungan gula memang sesuai untuk mereka yang berisiko menghidap penyakit kencing manis.

Jus Nusantara Gold juga Sesuai diamalkan oleh lelaki dan perempuan seawal usia 4 tahun sehingga mereka yang bergelar warga emas.

Jus Nusantara Gold mampu memberikan kesan yang tidak dijangka hanya seawal 2 kali pengambilan. Dengan harga asal RM148 untuk 500mL, memang berbaloi dengan kualiti dan khasiat yang diberikan.

Jika anda berminat untuk mendapatkan harga promosi Jus Nusantara Gold boleh klik http://60192122005.wasap.my. Kami jamin harga yang menarik untuk kesihatan hidup anda.

Untuk keterangan lanjut boleh layari laman web www.almas.com.my, Facebook rasmi ALMAS Beauty & Health atau Instagram @almasbeautyhealth.