Kulit kering, sensitif, sentiasa rasa gatal sampai susah nak kawal? Anda macam ni tak? Nak nak pulak kalau berada dalam situasi ‘krik krik’ bila mana anda tergaru-garu lepastu orang sekeliling buat muka jijik. Argh! Malu beb…

Macam mana nak kawal tabiat menggaru ni kalau dah memang boleh dikatakan ‘sebati’ dalam diri. Dan selalunya kejadian ni berlaku bila anda mengalami kulit kering. Dan yang paling worse, bila anda menghidap penyakit eczema.

Mungkin orang yang tak ada penyakit ni boleh buat dek ja, tapi kalau anda nak tahu penyakit ni boleh menjadi lebih serius kalau tak ada ubat dan kita tak kawal.

Keadaan ini juga menyebabkan anda kurang keyakinan diri! Nak hadap orang sehari-hari pun malu sebabnya 24 jam jer menggaru. Kadang-kadang jadi susah nak kawal walaupun diletakkan ubat.


Macam yang si Instafamous, Elcah ni kena. Alahai kesian tengok bila eczema tu datang dekat kulit. Bila biji-biji air dah kering dia jadi kering dan jadi bintik hitam. Elcah ada cakap memang agak gatal. Bila dah kering kena jaga-jaga jangan bagi luka sebab bila luka lagi teruk eczema tu jadi!

Tapi bila dia pakai setiap malam krim pelembab Suu Balm dan Body Wash Suu Balm, Alhamdulillah dah okay!

Bagi anda yang ada anak kecil yang kulit sangat sensitif, Suu Balm juga mempunyai rangkaian untuk kanak kanak, iaitu Suu Balm Kids, anak elcah pun pakai Suu Balm Kids.

Bila eczema datang macam ni memang kena banyak minum air masak. Insha’Allah ianya mempercepatkan lagi keadaan kulit menjadi lebih sihat. Have a try! Adik Nour pun pakai Suu Balm Kids juga, Alhamdulillah dengan pemakaian yang konsisten, merah merah disebabkan ruam susu beransur hilang.

Setiap kali sapu Suu Balm Kids pada Adik Nour, secara tak langsung, ianya turut melembabkan dan melegakan jari jemari dan tangan Elcah yang juga gatal dan kering ni.

Kenapa Bersusah-susah Sedangkan Yang Senang Ada!

Sebenarnya ada beberapa bahan homemade yang boleh hilangkan masalah kegatalan kulit ni. Antaranya kunyit, ais batu dan aloe vera. Tapi lecehlah! Takkan anda nak ‘hangkut’ tiga-tiga barang ni ke hulur ke hilir. Renyah gais!

Suu Balm adalah antara produk yang senang dibawa ke mana-mana sahaja serta boleh membantu menghentikan kegatalan pada kulit secepat kurang dari 5 minit, sekaligus melembabkan kulit kering dengan kandungan ceramide. Teksturnya yang ringan dan tidak melekit, ditambah pula dengan menthol yang menyejukkan, menjadikan krim pelembab Suu Balm lain dari yang lain.

Tak caya? Anda tengok video ni.


Haa..kan dah cakap, mereka pun dah try dan rasai sendiri. Dengan keadaan kulit anda sekarang, macam mana Suu Balm ni boleh tolong anda untuk selesaikan isu kulit gatal, kering dan sensitif ini. Jangan putus harapan okay? Suu Balm kan ada!

Untuk info tambahan, Suu Balm ni sememangnya diformulasikan untuk mereka yang berdepan dengan isu eczema dan kondisi kulit yang lain. Selain daripada itu, ianya juga bebas steroid, paraben dan pewangi, menjadikan krim pelembab Suu Balm selamat untuk digunakan pada bila bila masa dan seberapa kerap yang anda mahukan.


Selepas 5 hari menggunakan Suu Balm™ Dual Rapid Itch Relieving & Restoring Moisturiser

5 Minit Jer Dah Hilang Gatal!

Tahukah anda Suu Balm diformulasikan oleh Dr Tey Hong Liang, Pakar Perunding Dermatologi dari The National Skin Centre, Singapura?

Beliau berjaya menemui satu kombinasi yang tepat iaitu gabungan menthol dan ceramide untuk menghilangkan gatal dalam 5 minit sekaligus memperbaiki penghadang kulit secara semulajadi. Tak sampai 5 minit jer, anda tak perlu menggaru kulit gatal dan kering anda tu! Fuhh awesome kan?

Kalau anda nak tahu dengan lebih lanjut tentang Suu Balm ni, anda boleh terus ke Website Suu Balm atau pun boleh jer ke Facebook SuubalmMalaysia dan Instagram mereka.