Kalau anda mengalami sakit perut yang kerap, anda perlu berhati-hati dengan gejala seperti rasa mual, muntah, sendawa berulang kali, rasa senak, berangin atau pedih yang mungkin satu tanda anda sedang mengalami gastrik.

Gastrik boleh menyerang seseorang individu itu jika mereka mengamalkan pengambilan makanan yang berlebihan pada satu masa termasuk pengambilan makanan yang berlemak, pedas, berkafein, bergas secara tidak terkawal.

Selain itu, waktu makan yang tidak teratur juga boleh menjadi penyumbang kepada penyakit ini. Mereka yang kerap merokok secara pasif, mengambil ubat tahan sakit secara berlebihan dan pengambilan alkohol secara kerap turut menjadi punca utama.


Selain dari gejala yang disebutkan di atas jika anda turut mengalami sakit perut berlebihan di bahagian atas atau abdomen perut, kerap kentut selepas makan, rasa tidak selesa dan hilang selera makan — mungkin anda sudah diserang penyakit gastrik.

Jika anda tidak tahu, gastrik ini terbahagi kepada tiga jenis iaitu gastrik ringan – pembengkakan pada bahagian perut bersentuhan dengan makanan, gastrik berat – berlaku kecederaan (luka) pada bahagian lapisan perut yang bersentuhan dengan makanan dan ulser gastrik (peptic ulcer) – ulser gastrik sejenis luka terbuka yang membuatkan darah boleh dikesan melalui muntah atau najis.


Seperti penyakit yang lainnya, gastrik juga muncul kerana amalan pemakanan seseorang individu yang tidak betul serta gaya hidupnya yang tidak mengamalkan gaya hidup sihat seperti yang disarankan.

Pengambilan makanan tambahan seperti Jus Nusantara Gold boleh membantu meneutralkan asid dalam perut yang menjadi punca gastrik, pedih ulu hati dan angin yang teruk dalam badan.

Jus Nusantara Gold juga bertindak merawat & melegakan keasidan asid yang tinggi dalam perut. Selepas mengamalkan Jus Nusantara Gold, tindak balas akan mula dirasai dengan cara sendawa & buang angin yang sekaligus melegakan kesakitan pada perut dan ulu hati.

Lihat sahaja testimoni dari mereka yang sudah mengamalkan Jus Nusantara Gold sebagai salah satu amalan gaya hidup sihat mereka. Jus Nusantara Gold terbukti mampu menghindarkan gejala gastrik dari berulang.

Selain diamalkan oleh mereka yang punyai gejala gastrik, Jus Nusantara Gold juga bagus untuk sakit lutut, tekanan darah tinggi, kolesterol, buasir, gout, sakit lutut, sendi, saraf, rawat luka dalaman dan luaran, gastrik dan stroke.

Jus Nusantara Gold tidak mengandungi sebarang bahan terlarang yang tidak dibenarkan. Rasanya yang masam masam manis memang sedap dan digemari ramai juga sesuai untuk diamalkan setiap hari kerana tiada kandungan gula memang sesuai untuk semua.

Jus Nusantara Gold juga Sesuai diamalkan oleh lelaki dan perempuan seawal usia 4 tahun sehingga mereka yang bergelar warga emas.

Jus Nusantara Gold mampu memberikan kesan yang tidak dijangka hanya seawal 2 kali pengambilan. Dengan harga asal RM148 untuk 500mL, memang berbaloi dengan kualiti dan khasiat yang diberikan.

Jika anda berminat untuk mendapatkan harga promosi Jus Nusantara Gold boleh klik http://60192122005.wasap.my. Kami jamin harga yang menarik untuk kesihatan hidup anda.

Untuk keterangan lanjut boleh layari laman web www.almas.com.my, Facebook rasmi ALMAS Beauty & Health atau Instagram @almasbeautyhealth.