Dalam satu kenyataan yang di’keluarkan kepada media, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) mengesahkan identiti pelakon terkenal yang di’tangkap khalwat awal pagi Khamis sebagai Shahz Jaszle.

Shahz Jaszle bertunang dengan Redzwani Puteri pada Disember 2012 yang lalu dalam satu majlis tertutup. Shahz Jaszle sebelum ini juga pernah di’kaitkan bercinta dengan Maria Farida & Miera Liyana.


Pelakon lelaki ini juga pernah popular dengan beberapa buah drama hits seperti Asmara dan Cinta Qaseh di TV3 selain merupakan tunjang kepada filem remake Azura 2012 arahan Aziz M. Osman.

#01 Shahz Jaszle Ditahan Khalwat - ROTIKAYA

SHAH ALAM, 16 Mei 2013 – Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) mengesahkan bahawa Mohd Shahrizal Jaszle Bin Jasmi atau lebih dikenali sebagai Shah Kaszle telah ditahan oleh Bahagian Penguatkuaasaan JAIS pada 3.30 pagi bertempat di Apartment Taman Sri Subang.

Penahanan Mphd Shahrizal Jaszle berdasarkan kepada Seksyen 29 (1) A & B, Enakmen Jenayah Syariah Negeri Selangor 1995. Pengangkapan dibuat berdasarkan aduan awam ke Bahagian Penguatkuasaan semalam. Bersama sama ini dilampirkan Seksyen 29 (1) A & B, Enakmen Jenayah Syariah Negeri Selangor 1995 untuk tindakan dan makluman.


Sekian, terima kasih.