fbpx

Izreen Azminda Terpaksa Bersalin Secara Pembedahan Buat Kali Ketiga

Dijangka bersalin tidak lama lagi, pelakon Izreen Azminda berkata dia terpaksa melahirkan anak ketiganya secara pembedahan.

Menurut Izreen, dia mahu melahirkan secara normal namun dia tiada pilihan untuk melahirkan anak ketiga menerusi kaedah tersebut berikutan kedudukan bayinya melintang.

BACA: Tunggu Hari Nak Bersalin, Izreen Azminda Sukar Tidur

“Anak pertama dilahirkan secara pembedahan, jika diikutkan saya mahu lahirkan bayi kedua secara normal. Namun, disebabkan kedudukannya melintang, saya tiada pilihan selain perlu dibedah.

“Oleh sebab itu, saya juga tiada pilihan untuk anak ketiga ini. Mahu atau tidak, doktor memberitahu, saya perlu melahirkan anak secara pembedahan juga,” katanya.

Sedar mengenai risiko Covid-19 terhadap ibu hamil, Izreen berkata dia hanya keluar rumah apabila ada urusan penting sahaja dan tetap berjaga-jaga meskipun sudah lengkap vaksin.

“Memang takut dan bimbang, cuma saya tidak mahu terlalu memikirkannya. Ibu mengandung emosinya mudah terganggu dan akan membuatkan saya tidak senang duduk.

“Saya memang langsung tidak keluar rumah kecuali ke hospital untuk pemeriksaan bulanan. Jika terlalu bosan atau teringin sangat keluar rumah suami akan bawa berjalan-jalan pusing-pusing dalam kereta sahaja,” ujarnya.

Ditanya mengenai jantina anak ketiga, Izreen berkata dia dan suami sudah tahu namun memilih untuk merahsiakannya terlebih dahulu.

“Soal jantina anak tunggulah selepas dilahirkan kelak. Saya dan suami sudah tahu, cuma untuk orang lain tunggulah selepas saya bersalin,” katanya.

Itu merupakan kandungan kedua hasil perkongsian hidup dengan dengan Ude Wahid pada Ogos 2017. Sebelum ini pasangan itu dikurniakan anak lelaki, Aaron Ibrahim kini berusia dua tahun.

Izreen turut memuliki anak lelaki, Muhammad Adrian Umar, 8, menerusi perkahwinan menerusi perkahwinannya terdahulu.