fbpx

Izreen Azminda Syukur Terima Hak Jagaan Anak

Pada minggu lalu, Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan telah memutuskan untuk memberi hak penjagaan sepenuhnya Muhammad Umar Adrian, yang berusia setahun tiga bulan kepada Izreen Azminda selepas beliau bercerai dengan sekitar Jun yang lalu.

“Bukan KLIA Sahaja, Airport Seluruh Malaysia Perlu Dinaik Taraf”

Baru-baru ini isu lapangan terbang di Malaysia menjadi bualan ramai apabila sebuah gabungan syarikat antarabangsa termasuk Global Infrastructure Partners (GIP) membuat bidaan untuk membeli pegangan penting dalam Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB). MAHB diketahui umum...

Baca Lagi

Bercakap kepada media baru baru ini, walaupun beliau memberi ruang kepada bekas suaminya untuk meluangkan bersama anak mereka namun Izreen Azminda memberikan syarat yang anaknya tidak boleh bermalam di rumah bapanya.

BACA: Izreen Azminda Sahkan Sudah Bercerai Talak Satu, Terus Berkawan Demi Anak

“Buat masa ini, jika dia ingin berjumpa dengan Umar, ia perlu dibawah pengawasan saya sendiri atau dengan wakil saya yang boleh dipercayai. Bukan apa, Riza pun sibuk dengan pelbagai kerja penggambaran, takut jika dia tiada masa untuk menjaga Umar. Mungkin selepas beberapa tahun kemudian saya akan membenarkan dia bermalam dengan Umar,“ ujarnya.

Izreen Azminda turut menjelaskan kehadiran bekas suaminya, Muhammad Riza Baharuddin ke mahkamah baru baru ini adalah untuk selesaikan tuntutan hak jagaan anak dan nafkah.

“Saya tidak tahu jika dia ke mahkamah pada tarikh lain tetapi jika ada wartawan melihatnya pada 30 September lalu, memang dia ada di sana bagi kes tuntutan anak. Saya juga berada di situ”

“Dan Alhamdulillah, mahkamah memutuskan hak penjagaan anak diberikan sepenuhnya kepada saya,“ tambah Izreen Azminda yang telah bercerai pada 9 Jun 2014 selepas mendirikan rumah tangga kira kira hampir dua tahun. (rtky/m)