Semalam hangat diperkatakan mengenai anak penyanyi Nora Ariffin apabila tular video aksi panas anak gadisnya, Putri Nor Dahlia bercumbu dengan seorang remaja lelaki yang dimuat naik di aplikasi TikTok.

Anak sulung penyanyi itu, Mohd Syakir Iman Johan tampil memberikan kenyataan berkenaan isu hangat itu menyatakan bahawa bukan adik perempuannya sahaja yang bersalah tetapi remaja lelaki itu juga.


BACA: Nora Ariffin Mengaku Video Cium Mulut Itu Anak Perempuannya

Mengakui perbuatan adiknya dan remaja lelaki sememangnya salah dan mengaibkan, bagaimanapun Syakir kesal apabila rata-rata netizen meletakkan kesalahan kepada ibu dan adik sahaja.

“Untuk yang baru nak amek port walaupun tak wajib, lepastu nak tuduh aku tak terima adik aku salah. Ye adik aku salah. Dua-dua salah sebab buat dosa. Lepastu laki tu kongsi kat ‘socmed’.

“Tu ja ‘point’ aku. Yang kena bash adik and mak aku ja. Jadi bukan aku yang tak adil ya. Moga bermanfaat,” tulisnya di Twitter miliknya.


Tambah Syakir, dia berharap isu melibatkan adiknya itu akan dijadikan pengajaran oleh gadis-gadis lain diluar sana dan juga kepada keluarga yang mempunyai anak perempuan.

Dalam pada itu, Syakir memaklumkan mereka akan bersemuka dengan keluarga remaja lelaki dan akan menyelesaikan masalah ini agar kerana difahamkan bukan hanya satu video sahaja yang tular.

Terdahulu, Nora ampil memberi kenyataan mengakui gadis tersebut merupakan anak perempuannya. Akui terkilan dengan kejadian tersebut, Nora berkata dia telah melakukan yang terbaik untuk mendidik anak gadisnya.