fbpx

Minggu lalu hangat diperkatakan mengenai kontroversi jutawan kosmetik Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman yang berpakaian wanita dan lengkap bertelekung ketika menunaikan umrah sehingga mendapat perhatian pihak kerajaan.

“Bukan KLIA Sahaja, Airport Seluruh Malaysia Perlu Dinaik Taraf”

Baru-baru ini isu lapangan terbang di Malaysia menjadi bualan ramai apabila sebuah gabungan syarikat antarabangsa termasuk Global Infrastructure Partners (GIP) membuat bidaan untuk membeli pegangan penting dalam Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB). MAHB diketahui umum...

Baca Lagi

Bagaimanapun, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mujahid Yusof Rawa berkata kes berkenaan hanyalah satu isu kecil dan enggan mengulas lanjut mengenai tindakan yang akan diambil terhadap Sajat.

BACA: Sajat Menangis Sebak, Tampil Mohon Maaf Secara Terbuka

“Isu Sajat ini sudah jadi isu kecil…tiada (komen),” katanya kepada Malaysia Gazette.

Sebelum ini, Mujahid turut melahirkan rasa kecewanya dengan tindakan Sajat dan rakan-rakannya yang telah mencemar imej Islam serta hubungan baik Malaysia dengan Arab Saudi

Terdahulu, pihak agensi pelancongannya yang membawanya mendedahkan Sajat mengaku sebagai lelaki ketika mendaftar, bagaimanapun usahawan itu menukar penampilannya sebagai jemaah wanita yang lengkap bertelekung sebaik sahaja sampai di Mekah.