Usia perkahwinan sudah lebih setahun, pelakon Nazrief Nazri berkongsikan berita gembila apabila isterinya, Aizatul Akma kini hamil empat bulan.

Bakal menimang cahaya mata sulung, Nazrief akui agak gementar namun sudah bersedia untuk menggalas tanggungjawab sebagai bapa.


“Saya sebenarnya berdebar kerana saya anak tunggal, manakala isteri anak bongsu dalam keluarga. Jadi, dua-duanya memang manja dan terfikir betulkah kami sudah sedia bergelar ibu bapa?

“Sewaktu kahwin dulu pun, kami memang rancang dalam setahun itu tak nak dapatkan zuriat dulu. Selepas itu, barulah kami sedia dan syukur rezeki terus sampai,” katanya.

Dalam pada itu, Nazrief berkata dia kini mahu lebih bekerja keras memandangkan ahli keluarga akan bertambah selepas ini dan tidak mahu bergantung dengan lakonan sahaja.

“Saya pun sudah perlahankan kerjaya lakonan dan lebih memberi fokus kepada perniagaan pelaburan sekarang ini. Semestinya, tanggungjawab digalas semakin besar apabila memperoleh anak nanti.


“Isteri saya juga ligat mengembangkan perniagaan kosmetiknya. Mengenai jantina bayi, kami sendiri pun tak pasti lagi memandangkan kandungan masih awal,” katanya.