Isteri kepada Hafidz Roshdi iaitu Nurul Shuhada Mat Shukri berhasrat menyambung pengajian di luar negara sekiranya permohonan biasiswa dibuat mendapat kelulusan.

Memetik Harian Metro, Shuhada berkata sudah tiba masa untuk dia mengejar cita-citanya. Meskipun sedang hamil namun dia tidak mahu menjadikan perkara itu seabgai halangan.


BACA: Shuhada Umum Berita Hamil Untuk Elak Fitnah

“Mungkin dulu saya mengikut perintah suami, namun kini tiba masanya saya ingin mengejar cita-cita yang sudah lama tertangguh. Malah, sekiranya permohonan untuk mendapatkan biasiswa lulus, saya akan bawa anak-anak bersama.

“Rakan-rakan yang mengenali saya dulu pasti ingat bagaimana saya sedang hamil membawa perut ke kelas. Jadi, jika saya meletakkan hasrat untuk membuat sesuatu, pastinya saya tekad,” katanya.

Dalam pada itu, Shuhada berkata apa yang berlaku pada dirinya pasti ada hikmah dan dia terbuka jika ada pihak yang mahu menaja untuknya menyambung pelajaran di luar negara.


“Saya pasti semua yang terjadi ada hikmahnya, namun sekiranya saya diberikan peluang untuk menyambung pelajaran, pastinya saya tidak mensia-siakan peluang itu. Andai kata ada yang ingin menaja, saya terima dengan tangan terbuka,” katanya.

Sementara itu, Shuhada berkongsikan tahun ini dia bersyukur meraikan hari raya bersama keluarga dan adik beradiknya di Perlis.

“Alhamdulillah, tangan yang dihulur lebih banyak pada tahun ini memandangkan saya sudah bermastautin di Perlis bersama mak dan ayah di kampung.

“Adik-beradik pun ada jadi rasa lebih selamat. Malah, Humairah dan Umar juga mendapat baju raya serta kasut lebih lagi. Semestinya mereka lebih teruja dapat hadiah daripada orang sekeliling,” katanya.