fbpx

Tahun 2021 boleh dikatakan tahun kita semua bertapa di rumah. Maklum lah masa ni lah adik beradik PKP berlangsung. Bila dah asyik duduk rumah tu, selain daripada melakukan kerja hakiki tangan tu sempat je geledah media sosial.

Mantap! Kali Ini Siri HONOR 200: Flagship Estetik AI Lengkap Dengan Versi Pro Spesifikasi Flagship Lagi

Baru-baru ini Siri HONOR 200 telah dilancarkan secara rasmi, dan ini adalah kali pertama HONOR memperkenalkan versi Pro dalam siri N ke Malaysia. Jangan tak tahu, Siri HONOR 200 hadir dengan sistem tri-kamera 50MP standard, mod...

Baca Lagi

Time ni, muncul lah pelbagai jenis snek-snek yang menjadi trend sehingga viral di setiap rumah. Nak tahu menu apa yang kami maksudkan? 5 snek viral ni mesti korang sendiri pun kena cuba!

1. Spicy Salted Egg

Rugi siapa yang tak pernah mencuba Spicy Salted Egg ni. Rasa masin dan manis dia tu memang ngam. Sambil layan movie ni asyik sangat makan tahu-tahu tinggal bekas jer!

2. Teega Baby Machos

Ini kegemaraan anak-anak di rumah. Dengar cerita Teega Baby Machos ni meriah sangat di shopee. Jangan tak tahu Teega Baby Machos ni ada pelbagai perisa.

3. Biskut Lotus Biscoff

Siapa sahaja yang tak kenal dengan Biskut Lotus Biscoff. Menjadi fenomena sehinggakan ada yang mencipta pelbagai resepi daripada biskut have-have ni. Antara menu yang popular dan sedap hasil daripada biskut ni sudah semestinya lotus biscoff pudding!

4. Dalgona Candy

Okey! Yang ini ramai yang terpengaruh hasil daripada Squid Game. Meskipun cara membuatnya hanya memerlukan gula merah dan baking soda namun dalgona candy amat diminati dek kerana acuan yang terukir. Kalau ikut Squid Game yang berasal dari Korea, siapa yang berjaya mengikut kembali ukiran tersebut terselamat. Manakala yang gagal akan mati.

5. Corntoz

Ini paling best dan paling ngam dengan tekak pelbagai peringkat umur. Snek yang diperbuat daripada jagung, siapa yang tak suka kan? Kalau korang tak tahu, si Corntoz ni jadi lebih boom in 2021.

Siapa kata size doesn’t matter, mesti tak pernah try Corntoz! Kini dalam pek 100g, memang lagi best makan together-gether!

Ada 3 syiok flavours yang korang kena try semuanya. Antaranya Chilli Chesse, Hot & Spicy dan Smokey BBQ. Sedap wey! Flavour dia pun memang kaw!

Paling padu perisa Chilli Cheez! Tapi Hot & Spicy dan Smokey BBQ pun best jugak! Kalau korang tak tahu, Corntoz ni adalah salah satu snek jagung keluaran Mamee! Jadi, rasa nya mesti lah sedap kan!

Snek Corntoz Juga Dibakar Dan Bukan Digoreng, Pergh Best!

Kalau korang nak makan jajan time petang, beli jer Corntoz. Lebih besar, lebih best, lebih boom!

Sebelum tu, meh layan dulu video Sean Lee dan kawan barunya, Pinko ni. Seekor kuda warna pink yang sangat-sangat kiut! Mestilah kena layan minisode dengan Corntoz, baru onz.


Ha sebelum korang terlupa, Corntoz boleh dibeli kat Shopee Mamee OS ataupun di pasaraya terdekat. Jangan lupa terjah Facebook dan Youtube Corntoz setiap hari Jumaat untuk saksikan aksi terbaru Sean dan Pinko.