Kepada anda yang tertanya-tanya kenapa setiap gambar yang di muat naik oleh Elfira Loy, Zahirah Mcwilson dan Saharul Ridzwan semuanya gempak-gempak siap dapat beribu like dan komen lagi.

Inilah antara sebabnya. Selebriti pujaan anda ini menjadikan OPPO R17 Pro sebagai kawan baik mereka tidak kira di mana mereka berada.


Anda pasti tidak akan menyesal apabila anda juga memilik OPPO R17 Pro kerana ianya lengkap dengan keistimewaan yang tersendiri dan pasti buat anda jatuh cinta pandang pertama.

Ini antara sebab yang akan buat anda jatuh cinta dengan OPPO R17 Pro.

1. Reka Bentuk Elegen Dan Menawan

Patutlah Elfira Loy, Zahirah Mcwilson Saharul Ridzwan dan Neelofa jatuh cinta sangat dengan OPPO R17 Pro.


Tengok sahaja warna pada badan OPPO R17 Pro ini, lengkap dengan pakej reka bentuk yang sangat elegen digabungkan pula dengan aliran warna biru dan ungu.

Sesuai untuk anda yang gemar bergambar sambil menjadikan telefon pintar R17 Pro ini sebagai prop. Bukan senang mahu miliki telefon pintar yang mempunyai ciri kelas atasan ini tau.

Tambahan lagi, badan OPPO R17 Pro ini diperbuat daripada kaca 3D yang membolehkan telfon pintar ini sentiasa berubah warna melalui perubahan cahaya. Pasti selepas ini anda akan kelihatan lebih bergaya dengan OPPO R17 Pro seperti selebriti pujaan anda.

2. Dilengkapi Dengan Skrin Awesome

Dari segi spesifikasi OPPO R17 Pro dilengkapi dengan skrin 6.4 inci (91.5%) AMOLED FHD+, dijana oleh sistem pemproses Snapdragon 710 sekaligus mampu memberi kepuasan kepada anda yang gemar menonton movie secara online.

OPOO R17 Pro ini juga dilengkapi dengan waterdrop screen yang membolehkan titisan air terkena pada skrin tetapi masih lagi awesome.

3. Tri Kamera

Ini part super duper awesome bagi anda yang gemar selfie. OPPO R17 Pro kini mencipta kelainan dengan kehadiran 3 kamera di bahagian belakang yang mampu membuatkan gambar anda lebih jelas walaupun diambil pada waktu malam.

Kamera utama OPPO R17 Pro gabungan daripada sensor 12+16+3D TOF. Sensor 12 Megapixel ini dilengkapi lensa dengan bukaan f/1.5+f/2.4 menjamin hasil penggambaran yang luar biasa.

3D TOF yang terdapat pada lensa kamera berperanan sebagai imbasan untuk tiga dimensi.

Secara automatik lensa kamera akan mengesan cahaya yang kuat dan terang dengan bukann f/2.4 sekaligus akan menghasilkan imej yang lebih jelas.

Menariknya lagi, kamera hadapan 25 MP ini juga dilengkapi dengan pelekat AR dan Omoji serta AI Smart Beautification 2.0 yang mampu memberi fokus kepada gambar anda dan rakan-rakan untuk menghasilkan keindahan pada wajah.

4. Sistem Pengecasan Pantas VOOC

Satu lagi keunikan OPPO R17 Pro ini semestinya pada bahagian baterinya yang dilengkapi dengan dua bateri, yang mana masing-masing berkapasiti 1850mAh yang membawa jumlah penuh kuasa beteri sebanyak 3700mAh.

Sistem pengecasan Super VOOC pada OPPO R17 Pro dibekalkan kuasa bateri sebanyak 40% hanya dalam 10 minit masa mengecas dan 5 teras perlindungan yang terdapat pada bahagian dalam sehingga tidak menyebabkan kepanasan pada bahagian telefon ketika mengecas.

5. Ruang Storan Yang Besar

Keluaran OPPO yang menyokong sepenuhnya pada permainan menjadi keselesaan pengguna masa kini. Kini OPPO R17 Pro membekalkan cip pemproses Snapdragon 710 Octa-core 2.2GHz bersama kad grafik Adreno 616.

Memori dalaman OPPO R17 Pro sebesar 8GB RAM yang membekalkan sistem pemproses sepantas kilat. Manakala storage sebesar 128GB ROM sekaligus menawarkan ruangan penyimpanan yang cukup memuaskan.

Seperti peranti telefon lain, OPPO R17 juga hadir dengan pengimbasan cap jari yang tersembunyi pada skrin di mana hanya dengan menyentuh bahagian skrin saja sudah boleh explore ke menu yang anda inginkan.

6. Jualan Pertama Di KLCC

Secara rasminya OPPO akan mengadakan jualan OPPO R17 Pro secara besar-besaran di KLCC (3F-LOT 317-318) pada 1 Disember ini bermula jam 6.15 petang.

Jadi apa tunggu lagi, jangan lepaskan peluang ini untuk jadi antara 40 pembeli bertuah yang berpeluang membeli OPPO P17 Pro pada acara jualan pertama OPPO sambil bertemu dengan selebriti kegemaran anda.

Seramai 25 orang pembeli terawal yang berdaftar akan berpeluang mengikuti OPPO R17 Pro Seize The Night Bus Tour bersama selebriti OPPO.

Menarik bukan OPPO R17 Pro yang berharga RM 2699 ini? Sangat sesuai untuk anda yang gemar melancong dan yang gemar bertukar-tukar telefon pintar.

Menarik lagi, anda juga boleh membuat pre oder bermula 23 sehingg 30 November ini dan anda juga berpeluang bawa pulang Neo Smartband yang bernilai RM389 sebagai hadiah.