Malam akhir persaingan Gegar Vaganza nampaknya mendapat lebih perhatian dari yang dijangka ketika ini. Selepas lamaran manis sepasang selebriti popular, adegan persembahan Ifa Raziah juga mendapat perhatian ramai selepas dikritik salah seorang juri, Rosyam Nor.

Ifa Raziah mengakui terkilan dengan komen yang diberikan Rosyam Nor terhadap persembahan di atas pentas bersama Hisyam Hamid pada malam itu & berkata juri itu sepatutnya faham yang apa dilakukan adalah lakonan semata mata.


BACA: Hairul Azreen Melamar Hanis Zalikha Atas Pentas Kerana Kehendak Astro

“Saya tak rasa ia perbuatan yang ‘over’ (keterlaluan) pun. Saya tidak pegang atau raba pun Hisyam dan dia pun tak buat begitu pada saya. Kami menari ala ballet mengikut konsep persembahan. Sebagai manusia kita kenalah buka minda dan berfikiran positif sikit,” ujarnya.

“Saya terima dengan hati terbuka komen oleh Rosyam Nor cuma rasa sedih kerana beliau sendiri seorang pelakon berpengalaman yang sepatutnya faham apa yang saya lakukan itu hanyalah lakonan dan sebahagian daripada persembahan”

Penyanyi ini turut mengakui selepas menonton kembali persembahan tersebut beliau menyedari terdapat beberapa kesilapan gerakan tarian bersama Hisyam yang membuatkan penonton kurang senang dengannya tetapi berharap peminat terus bersikap positif. (rtky/m)