Usia sudah mencecah 42 tahun dan masih solo, sebelum ini pelakon dan usahawan Wak Doyok berkata dia mempunyai alasan sendiri tidak terburu-buru mencari pasangan.

Wak atau nama sebenarnya Mohd Azwan Md Nor berkata dia kini bahagia bersama ibunya dan belum dikurniakan rezeki untuk berkahwin lagi.


BACA: Wak Doyok Cari Isteri Yang Sanggup Tinggal Dengan Mak Mentua

Baru-baru ini, menerusi video pendek di TikTok @majalahnona, Wak bersama ibu tercinta ada berkongsi serba sedikit wanita yang diimpikan menjadi menantunya.

Dalam temubual tersebut, ibunya berharap agar Wak Doyok bertemu jodoh dengan anak dara dan menolak wanita berstatus janda.

@majalahnona

Wak Doyok anak manja rupanya! Sayang betul si emak walaupun usia Wak dah 42 tahun. Tapi berkatnya harta @wakdoyok8055 sebab bahagiakan emak, tengoklah banglo mewah gaya vintaj ni, macam muzium Inggeris! #fyp #foryou #fyp? #fypmalaysia #fashion #mother #wakdoyok #gayadirumah

? original sound – NONA – NONA


“Cari yang anak dara. Janda makcik tak nak! Kalau jodoh dia tetap makcik tak nak!” kata ibu Wak Doyok.

Ketawa mendengar jawapan ibunya itu, Wak berkata tiada siapa tahu mengenai soal jodoh kerana itu adalah rahsia Allah.

“Bukan makcik yang nak kahwin tapi saya nak kahwin. Tapi susah kan? Kalau jodoh kita tak tahu,” kata Wak.

Terdahulu, Wak berkata dia mahukan bakal isteri yang bersedia untuk tinggal bersama mentua. Wak juga mendedahkan dia pernah dijodohkan dengan seorang cikgu namun disebabkan terlalu sibuk dengan kerja hasrat untuk berkahwin terpaksa dilupakan.