November tahun lalu, nama pelakon Nynna Harizal hangat diperkatakan susulan kontroversi rumah tangganya. Bagaimanapun, Nynaa akhirnya kembali taat kepada suaminya, Mohamed Fahmi Elias.

Ditanya mengenai campur tangan keluarga dan ibu bapa dalam perkahwinan anak-anak, Fahmi berkata perlu ada batasnya. Malah, dia tidak memaksa isteri untuk meletakkan dirinya nombor satu.


BACA: Suami Upah Dua Bodyguard Jaga Nynaa Harizal

“Semua orang kena tahu batasan. Bukanlah maksud saya isteri perlu meletakkan suami nombor satu kerana keluarga juga penting, tetapi keluarga perlulah tahu batasan mereka.

“Kami juga manusia biasa yang ada matlamat dalam kehidupan dan tak boleh mengikut arahan orang lain. Kita sebagai anak boleh cuba sedapkan hati mereka, tapi tak boleh melampaui batasan.

“Kita bukan patung atau robot. Anak memang tetap anak, tapi ibu bapa perlu terima bahawa anak-anak mereka akan meningkat dewasa,” katanya.


Sementara itu, Nynaa berkata hubungannya keluarganya baik-baik saja namun tidak serapat dulu. Bagaimanapun, dia berharap semuanya akan kembali pulih.

“Tipulah kalau saya cakap hubungan dalam keluarga tak ada masalah. Sekarang saya harap semuanya kembali normal. Hubungan saya dengan keluarga masih baik.

“Sebelum ini, saya rapat dengan semua ahli keluarga termasuklah ibu, bapa, kakak dan saudara-saudara sebab saya jenis utamakan keluarga. Namun, keutamaan sekarang adalah suami saya,” katanya.