fbpx

Sejak semalam, hangat diperkatakan mengenai perkongsian seorang individu mengenai pelakon Datin Eina Azman yang didakwa memotong barisan untuk mendapatkan vaksin Pfizer.

Malah, individu itu turut mendakwa Eina mendapatkan vaksin di Ipoh sedangkan pelakon itu menetap di Kuala Lumpur. Eina juga ada memuat fotonya selepas menerima vaksin, namun telah pun dipadam.

BACA: Eina Azman Didakwa Potong Barisan, Ambil Vaksin Di Ipoh

Terbaru, Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh dalam satu kenyataan menafikan dakwaan tular bahawa Eina Azman dan suaminya memotong barisan untuk mendapatkan suntikan vaksin.

Menerusi kenyataan itu, pihak hospital memaklumkan pasangan itu telah dimasukkan dalam senarai pemerima vaksin oleh doktor pakar kerana dikategorikan sebagai golongan berisiko tinggi.

Dalam kenyataan siaran media itu turut menjelaskan pemberian vaksin bagi fasa kedua telah diberi keutamaan kepada golongan berumur 60 tahun dan keatas serta individu mempunyai korobiditi dan yang berisiko tinggi.

Terdahulu, rata-rata netizen mahukan penjelasan Eina berhubung perkara berkenaan kerana merasakan tidak adil jika benar dakwaan tersebut memandangkan ramai golongan yang lebih memerlukan suntikan Pfizer.