Pelakon Hafidz Roshdi memaklumkan kesihatan mentalnya dalam keadaan baik dan telah disahkan oleh Hospital Bahagia, Tanjung Rambutan.

Memetik BH Online, Hafidz berkata dia sudah pun menjalani pemeriksaan kesihatan mental sebelum Aidilfitri dan didapati tiada masalah.


BACA: Kesihatan & Semangat Semakin Pulih, Hafidz Roshdi Sedia Kembali Bertugas

“Alhamdulillah, saya sudah mendapatkan rawatan di Hospital Bahagia sebelum Aidilfitri lalu dan keputusannya, tahap kesihatan mental saya dalam keadaan baik. Tiada apa-apa isu mengenainya selepas saya menjalani pemeriksaan satu kali sahaja,” katanya.

Sementara itu, Hafidz yang dilihat susut berkata berat badannya juga turun 5 kilogram namun tiada masalah kesihatan.

“Saya diet pada Ramadan lalu, jadi turun berat badan daripada 70 kg kepada 65 kg. Alhamdulillah, keadaan kesihatan saya baik,” katanya.


Dalam pada itu, Hafidz turut meminta agar diberikan peluang kerana dia mahu terus membina kerjaya dan dan kehidupan baru.

“Saya tidak mahu lagi pandang ke belakang. Saya mohon anda semua memberikan peluang kepada saya. Pandang dan lihatlah saya sebagai anak, abang atau adik.

“Saya mohon anda untuk memberi kata-kata yang dapat membantu saya dalam hidup dan maju ke hadapan. Saya harap, episod hitam dapat ditutup dalam lembaran sejarah.

“Saya minta janganlah membuat pernyataan berbentuk fitnah kepada saya ataupun kata-kata cacian. Kerana itu bukanlah cara dapat membantu saya,” katanya.