fbpx

“Hina Ke Artis, Sampai Saya Tak Boleh Kahwin Dengan Artis?”

Usianya kini sudah mencecah 37 tahun, pelakon dan pelawak Zizan Razak pasti tidak terlepas dengan soalan mengenai jodoh.

Menurut Zizan dia pernah meletakkan sasaran untuk berkahwin pada usia 25 tahun namun belum diberi rezeki untuk berumah tangga.

BACA: Zizan Razak Beli Toyota Hilux Untuk Bantu Orang

“Saya tak pernah kongsikan sebelum ini, ikutkan sasaran sayanak kahwin masa umur 25 tahun. Sayaa cuba dan pernah nak kahwin tapi tak menjadi.

“Bagi saya itu kerja Allah. Kalau Allah tak izinkan saya terima saja. Takkan saya nak salahkan takdir. Saya fikir kalau Allah tak beri rezeki jodoh, Allah beri rezeki lain,” katanya.

Zizan berkata dia mengakui menyerahkan soal jodoh kepada ibunya. Namun dia kesal apabila ada segelintir peminat menasihatinya supaya tidak memilih pasangan dikalangan artis.

“Saya betul-betul serahkan soal jodoh kepada ibu. Kalau ibu kata wanita itu okay dan saya tengok dan rasa okay, kita kahwin.

“Saya tak kisah apa kerjaya wanita itu. Saya tahu, ada yang kata jangan cari artis. kenapa artis hina ke? Sampai saya tak boleh kahwin dengan artis.

“Artis pun manusia juga, seteruk mana pun orang itu, kita tak tahu pengakhirannya macam mana. Jangan tegur orang macam kita tak buat dosa,” katanya.