fbpx

Hana Azraa Kongsi Rahsia Jaga Hubungan Baik Dengan Dua Bekas Suami

Meskipun sudah lama berpisah, bekas isteri kepada Pencetus Ummah (PU) Abu Sufyan iaitu Hana Azraa mendedahkan dia masih menjalin hubungan baik dengan bekas suaminya yang pertama.

Hana berkata bekas suaminya itu pernah datang ke rumah bersama teman wanitanya untuk membawa anak mereka, Aishah keluar berjalan-jalan. Malah, dia juga masih baik dengan ibu bapa serta keluarga bekas suaminya itu.

BACA: Hana Azraa Sahkan Sudah Berpisah Dengan PU Abu

“Ia bukan mudah. Bukan hari ini bercerai esok terus okay. Tak.. dengan daddy Aishah, Alhamdulillah dah tiga tahun lebih kami berjaya mengekalkan hubungan yang baik.

“Kami berdua masih berkawan baik. Tambahan pula dengan keluarga pun Alhamdilillah kami baik-baik saja. Dia ada saja datang rumah saya dengan kekasihnya untuk ambil Aishah bawa jalan,” katanya.

Hana berkongsikan perkara itu menjawab pertanyaan daripada pengikutnya yang ingin mengetahui tip untuk menjalin hubungan baik dengan bekas suami.

Dalam pada itu, Hana berkata perasaan benci hanya akan membuatkan kehidupan seseorang itu tidak bahagia. Ujarnya, dia masih menjaga menjaga hubungan bersama kedua-dua bekas suami demi anak-anaknya.

“Kalau ikut hati nak membenci itu tak akan buat hidup kita bahagia pun. Buang ego. Belajar untuk memaafkan. Terima takdir Allah sebab bila kita buat semua itu hati lapang.

“Apa yang saya buat dengan kedua-dua bekas suami adalah jaga hubungan. Bukan untuk kami tapi anak-anak. Mereka tak berdosa dan tak bersalah. Saya tak boleh penting diri. Anak-anak saya layak dapat kehidupan lebih baik” katanya.

Hana dan PU Abu mendirikan rumah tangga pada Mei tahun lalu dan dikurniakan seorang cahaya mata, Muhammad Uwais Al-Mateen. Namun, pada April lalu, Hana menegaskan bahawa dia dan PU Abu bukan lagi suami isteri.