Pelakon yang kini sudah bergelar seorang bapa Hairul Azreen,29 berkata tujuan dia membuka akaun Instagram buat Yusuf Iskandar (anak) adalah untuk menyimpan gambar-gambar kenangan di dalam laman sosial tersebut supaya apabila besar kelak anaknya itu mempunyai kenangan ketika zaman kecil.

BACA: Hairul Azreen, Hanis Zalikha Selamat Timang Anak Pertama


Jelas Hairul lagi, kesemua koleksi gambarnya ketika kecil dahulu hilang dan rosak akibat banjir yang melanda perkampungannya dan disebabkan itu juga, dia mengambil alternatif lain untuk menyimpan gambar-gambar anaknya di laman sosial Instagram.

“Saya create akaun Yusuf sebab mahu simpan gambar-gambar peribadi. Sebenarnya masa saya kecil dahulu rumah saya dilanda banjir, dan gambar-gambar basah. Jadi saya tidak ada kenangan masa kecil. Untuk itu saya create supaya apabila Yusof besar nanti dia boleh lihat gambar dia ketika kecil,” katanya yang ditemui di Majlis Tayangan Filem Patpong.

Dalam pada itu, Hairul turut menafikan kononnya dia sedang mengeksploitasi anaknya itu dengan membuka akaun Instagram baru-baru ini.

“Saya tak kisah apa orang nak kata, yang penting saya dan keluarga tahu apa yang sedang saya lakukan,” katanya kepada Rotikaya. (rtky/h)