fbpx

Foto Panas Miripnya Tersebar, PU Rizz Buat Laporan Polis

Hari ini, kecoh di media sosial dengan penyebaran foto panas seorang lelaki yang didakwa mirip pendakwah dan juga pelakon Pencetus Ummah (PU) Rizz.

Dua keping yang tular itu memperlihatkan seorang lelaki sedang berswafoto di dalam bilik mandi sambil memegang alat sulitnya.

Menafikan lelaki tersebut adalah dirinya, PU Rizz atau nama sebenarnya Muhammad Haris Ismail akui terkejut apabila dikaitkan dengan foto tular itu dan sudah pun membuat laporan polis untuk tindakan lanjut.

“Itu bukan saya! Saya terkejut apabila mengetahui mengenai foto lucah yang menampakkan alat sulit pagi ini. Saya sudah buat laporan polis,” katanya kepada mStar Online.

Dalam pada itu, Rizz berkata dia ada menerima mesej berbaur ugutan semalam. Malah, individu tidak dikenali itu juga turut meminta sejumlah wang daripadanya.

“Malam tadi ada orang mesej saya minta duit, dia siap buat ugutan. Tapi saya abaikan sahaja mesej individu itu.

“Pagi ini saya terkejut apabila tiba-tiba timbul foto lucah. Kerana itu juga saya buat laporan polis kerana lelaki itu berniat jahat terhadap saya,” katanya.

Nampaknya, isu penyebaran gambar boleh membabitkan selebriti semakin menjadi-jadi. Antara selebriti yang pernah menerima nasib yang sama ialah, Syafiq Kyle, Aiman Tino, Ismail Izani, Amar Alfian dan Idris Khan.