Terbabit dalam filem terbaru, Dendam Pontianak, Nur Fazura mengakui pernah berdepan dengan pengalaman misteri ketika menjalani pengambaran. Menurut Fazura, beliau melihat kelibat seorang wanita berambut panjang mengurai menutup muka dan berkebaya putih seakan dirinya.

BACA: Fattah & Fazura Tak Hadir AME 2019, Tak Hargai Peminat


“Dalam pukul 3 pagi, beberapa kru minta saya tengok belakang dan nampak kelibat wanita memakai baju sama seperti saya. Memang sama, kebaya putih dengan kain sarung, cumanya rambutnya mengurai ke depan tak nampak muka”

Seram dengan pengalaman mistik yang dialaminya, Fazura bersyukur tiada gangguan sepanjang pengambaran berjalan. Malah suami, Fattah Amin turut berpesan agar beliau membaca surah Al-Quran sebelum memasuki rumah.

“Beberapa kali juga kelibat itu muncul di set pengambaran, mujurlah tiada yang kena gangguan dan semuanya berjalan lancar. Mujurlah balik rumah tak ada apa yang aneh berlaku, suami turut berpesan supayan baca ayat Kursi sebelum masuk rumah,” kongsinya kepada m Star Online.

Tak terbayang bagaimana perasaan Fazura ketika diganggu makhluk halus seperti ini, mujurlah tiada kejadian buruk berlaku. Filem ini bakal ditayangkan pada September ini di seluruh pawagam. (rtky/w)