fbpx

Semalam, perkongsian bekas isteri kepada penyanyi Datuk ND Lala iaitu Fauziah Sarman dilihat ada memuat naik perkongsian di Instagram mendedahkan bekas suaminya itu mengabaikan nafakh dirinya dan keluarga.

Mantap! Kali Ini Siri HONOR 200: Flagship Estetik AI Lengkap Dengan Versi Pro Spesifikasi Flagship Lagi

Baru-baru ini Siri HONOR 200 telah dilancarkan secara rasmi, dan ini adalah kali pertama HONOR memperkenalkan versi Pro dalam siri N ke Malaysia. Jangan tak tahu, Siri HONOR 200 hadir dengan sistem tri-kamera 50MP standard, mod...

Baca Lagi

Fauziah mendakwa bekas suaminya itu sudah bertahun ND Lala tidak bekerja dan anak sulung mereka iaitu Shila Amzah yang menanggung keluarga.

BACA: Anak Pernah Nasihat ND Lala Ceraikan Siti Munirah

“Tiada rasanya keluarga yang tidak akan bergaduh jika hak kami (isteri) diusik. Tanyalah diri berapa lama nafkah saya diabaikan.

“Cerminlah diri, bertahun-tahun anda (ND Lala) tidak bekerja, bertahun-tahun pagi petang main golf dan berpoya-poya dengan isteri baru,” tulisnya.

Kata Fauziah lagi, dia turut meminta bekas suaminya itu sedar bahawa kesenangan dinikmati mereka adalah hasil titik peluh Shila Amzah selama ini.

“Kena sedar, kehidupan yang terbina sekarang hasil dari titik peluh seorang anak yang tidak pernah berkira untuk keluarganya, tetapi janganlah sampai menghabiskan dan bersenang-senang dengan rezeki yang dicari oleh anak,” katanya.

Dalam pada itu, Fauziah turut mencabar bekas suaminya itu mendedahkan tarikh sebenar perkahwinan keduanya dengan Siti Munirah kepada umum.

“Jika rasa tindakan saya yang salah, beranilah khabarkan kepada semua tarikh sebenar pernikahan kedua itu. 1 April lepas Bekas suami saya beri tahu depan anak saya dia baru bernikah dec 2022 tahun lepas. 

“Adik ipar saya di Ipoh bagi tahu Abangnya perkenalkan bahawa budak itu isteri ke 2 pada 2019. Isteri baru bekas suami saya pulak kata pada kawannya di Kedah mereka dah 8 tahun bernikah.  “Perjanjian perkahwinan tak boleh daftar kat Malaysia dan tak boleh ada anak”,” tulisnya.