fbpx

Enggan Bersentuhan, Nadzmi Adhwa Hilang Tawaran Berlakon

Selepas berkahwin pelakon Nadzmi Adha pernah memberitahu bahawa dia enggan melakukan sebarang adegan bersentuhan dengan pelakon wanita demi menjaga hati isterinya, Ardell Aryana.

Susulan prinsipnya itu, Nadzmi diuji apabila tidak menerima tawaran berlakon sejak mendirikan rumah tangga lebih tiga bulan lalu. Malah, Nadzmi berkata namanya pernah ditolak sesetengah produksi hanya kerana statusnya sebagai suami.

BACA: Ardell, Nadzmi Dikritik Selekeh Berpelikat & Batik Ke Mall

“Memang saya agak terkesan apabila tiada tawaran diterima, tetapi saya tidak boleh terbawa-bawa dengan perasaan. Rezeki datang dalam pelbagai bentuk dan bukan hanya menerusi tawaran berlakon.

“Sejujurnya, saya memang menunggu tawaran berlakon, namun rezeki sudah tidak seperti ketika saya masih bujang. Saya pula lebih mengutamakan kepuasan dan watak yang ditawarkan, manakala soal bayaran jatuh nombor dua.

“Tersentak juga apabila ada penerbit memberitahu, dia tidak mahu ambil saya berlakon hanya kerana sudah berkahwin. Namun, hidup perlu diteruskan,” katanya kepada BH Online.

Dalam pada itu, Nadzmi berkata disebabkan kurang tawaran berlakon dia dan isteri perlu mencari peluang lain dan bersyukur rezekinya tetap murah dalam bidang perniagaan.

“Apabila kurang tawaran berlakon, kami perlu mencari peluang lain, termasuk mengusahakan perniagaan. Bukan mahu mendabik dada, tetapi saya bersyukur masih punya pendapatan lain. Cuma, saya dan isteri masih mahu berlakon untuk berkongsi bakat yang ada,” katanya.

Apa pun diharap Nadzmi dan Ardell tabah di atas ujian tersebut. Mungkin ada hikmah disebalik ujian yang diturunkan selepas berkahwin.