fbpx

Eina Azman Tak Halang Anak Jadi Artis

Pelakon Datin Paduka Eina Azman tidak menghalang anak kembarnya, Arianna Aubrey dan Karl Kareef kini berusia 6 tahun untuk menceburi industri hiburan.

Memetik Harian Metro, Eina berkata dia dan suaminya, Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Abdullah selesa menjadi ibu bapa yang menyokong minat anak mereka.

BACA: Eina Azman Hadiahkan Pembantu Rumah Gelang Emas Sempena Hari Jadi

“Saya akan menyokong Aubrey dan Karl dalam apa saja minat serta bidang yang ingin mereka ceburi walaupun dalam industri hiburan. Bagi saya, kalau sudah ada peluang mereka, itu rezeki.

“Apatah lagi, jika mereka ada bakat yang boleh diketengahkan. Macam sekarang, saya lebih banyak memberi mereka pendedahan memasak menerusi video yang dirakam dan dikongsi di Instagram. Alhamdulilah mereka pun suka,” katanya.

Kini mendedahkan minat minat dan hobi memasaknya kepada anak-anak, Eina berkata mahu mengelakkan mereka daripada leka dengan permainan video di telefon pada sepanjang masa.

“Sekarang banyak sangat ‘game’ di internet. Jadi, saya tidak mahu mereka leka dengan menghabiskan masa bermain permainan video saja. Lebih baik saya ajak mereka memasak bersama-sama dan mengajarnya, itu lebih bagus.

“Lagi pula, saya yang memasak semua resipi masakan itu dan secara tidak langsung ilmu memasak yang ada diturunkan terus kepada mereka,” katanya yang turut mendapat sokongan penuh suami.

Eina mendirikan rumah tangga dengan Kaiser yang juga ahli perniagaan pada 31 Ogos 2014. Hasil perkongsian hidup mereka dikurniakan kembar, Aubrey dan Karl, kini berusia enam tahun.