Ingat lagi sebelum ini ada kisah mengatakan yang pelakon kontroversi Eina Azman meluahkan hasrat untuk mendirikan rumah tangga dengan seorang jejaka Singh pada penghujung tahun ini dan nampaknya perkahwinan mereka sudah dipercepat.

BACA: Eina Azman Bakal Kahwin Jejaka Singh Hujung Tahun Ini


Menerusi laporan Berita Harian hari ini, Eina Azman mengesahkan yang beliau akan berkahwin dengan Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Harden atau lebih mesra dengan nama Datuk Gmix pada 31 Ogos ini Hotel Grand Hyatt, Kuala Lumpur.

Eina Azman turut menambah yang jejaka berusia 35 tahun itu sudah berminat untuk mendalami ilmu agama Islam sejak sebelum mengenali dirinya dan kini proses itu lebih senang apabila keluarga pelakon itu sendiri banyak membantu.

“Ibu Eina pun banyak menolongnya untuk terus mendalami agama Islam. Dia sudah pandai baca Al-Fatihah dan surah lain. Sebelum ini pun, agama tidak pernah menjadi penghalang hubungan kami apatah lagi dia memang benar-benar mahu mendekati agama Islam”

”Apa yang lebih penting dalam hubungan kami ialah restu dari keluarga masing-masing. Syukur alhamdulillah semuanya dipermudahkan termasuklah urusan kahwin ini,“ ujarnya.


Pernah dikaitkan dengan pergolakan keluarga pelakon Afiq Muiz sebelum ini, Eina Azman turut berkata jarak beza umur sebanyak 16 tahun antara beliau dan bakal suaminya bukan satu penghalang dalam hubungan mereka dan semuanya berbalik kepada jodoh.

Tahniah kami dahulukan buat Eina Azman dan pasangan atas perkahwinan ini, Semoga semua yang dirancang akan berjalan lancar & kekal hendaknya. (rtky/m)