fbpx

Siapa yang menoton drama The Gadis arahan Liyana Jasmay, pasti tahu drama tersebut baru sahaja melabuhkan tirainya minggu lalu. Drama tersebut mengisahkan sekumpulan gadis dari kampung yang ingin mengubah hidup masing-masing.

Bagaimanapun, drama tersebut mengundang rasa kurang penonton dengan kisah cinta antara watak watak Lisa (lakonan Yuna Rahim) yang merupakan seorang pelajar SPM dengan ‘sugar daddynya’ iaitu Datuk Jefri (lakonan Zain Ruffedge).

Difahamkan, pada episod akhir drama berkenaan turut memaparkan Lisa yang baru sahaja menamatkan persekolahan mengakui mempunyai perasaan suka kepada Datuk Jefri. Malah, mereka juga telah digambarkan bersama pada akhir drama.

Seperti sudah dijangka drama tersebut menerima kecaman ramai yang berpendapat seolah mempromosikan hubungan antara ‘sugar baby’ dan ‘sugar daddy’. Malah, drama berkenaan seolah memberi gambaran pelajar belasan tahun bercinta dengan lelaki berusia adalah sesuatu yang normal.

Dalam pada itu, ada yang mengkritik Liyana Jasmay dengan mengatakan jalan cerita tersebut berterabut dan serta mempromosikan unsur negatif kepada masyarakat.

Meskipun ada yang mengecam, namun ada yang bersetuju bahawa cerita yang dipaparkan benar-benar terjadi dalam masyarakat kita. Apa pun setiap penonton ada pendapat mereka masing-masing.