fbpx

Dr Che Hafiz Buat Laporan Polis Terhadap Lufya

Kemelut rumah tangga Lufya Omar dan suami masih lagi menjadi tanda tanya netizen dimana sebelum ini Lufya seakan mendedahkan pernah dipukul suami ketika hamil.

Terbaru, suaminya, Dr Che Muhammad Hafiz membuat laporan polis terhadap isterinya berikutan pelbagai tuduhan dilemparkan terhadap dirinya.

BACA: Lufya Dedah Dipukul Suami Ketika Hamil

Laporan polis dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam minggu lalu. Menurut Che Hafiz, tindakannya itu adalah untuk membersihkan nama keluarga serta imejnya sebagai penjawat awam.

“Semua tuduhan dia terhadap saya itu tidak benar dan keterlaluan! Disebabkan tuduhan itu juga telah menjejaskan imej saya dan masyarakat mula memandang saya dengan negatif.

“Jadi saya bertindak membhat laporan polis terhadapnya demi menjaga dan membersihkan nama keluarga serta imej saya sebagai seorang doktor,” katanya kepada mStar Online.

Dalam pada itu, Che Hafiz enggan mengulas mengenai rumah tangganya memandangkan kes tersebut dalam siasatan pihak polis.

Ujarnya lagi, dia bersedia untuk ke mahkamah untuk selesaikan hal rumah tangga mereka serta mempunyai bukti segala tuduhan terhadapnya tidak benar.

Terdahulu, Lufya mendakwa telah dianiaya suaminya yang disifatkan ‘tidak terjangkau dek fikiran’ terhadap dirinya. Dakwa Lufya lagi, dia turut mengalami kemurungan selain luka di badan akibat perlakuan suaminya.