fbpx

Tiada angin tiada ribut, hangat diperkatakan apabila nama Fiza Halim menjadi bualan ramai berikutan sebuah artikel mendakwa pelakon itu maksiat dengan seorang pelanggannya dalam bilik air di sebuah hotel terkemuka.

Malah, dalam perkongsian itu terdapat paparan skrin beberapa pengguna Twitter yang mendakwa pernah membayar Fiza untuk perkhidmatan seks.

BACA: Fiza Halim Bengang Anak-Anaknya Dihentam Tak Pakai Tudung

Memetik mStar Online, Fiza menyifatkan ianya satu fitnah. Fiza berkata, pada awalnya dia enggan mengulas mengenai perkara itu kerana bimbangkan keadaan ibunya yang sedang sakit.

“Ikutkan saya malas nak layan sebab tak tahu nak kata apa. Saya tahu fasal fitnah itu pun sebab peminat yang hantar kepada saya. Kalau saya diam saja, orang anggap berita itu betul. Kalau jelaskan pun, mesti ada yang kata tipu. Saya pun tak tahu dah nak kata apa.

“Ibu saya dah la tengah sakit! Dia baru saja disahkan mengidap penyakit kanser usus… dah masuk stage 3, tiba-tiba datang pula masalah lain,” katanya.

Kata Fiza lagi, dia tidak akan melakukan perbuatan terkutuk itu kerana ia hanya memalukan diriya serta keluarga. Katanya lagi, dia tak mahu menuduh mana-mana pihak kerana sedar ada ramai yang iri hati melihat dirinya bahagia.

“Boleh fikir sendiri, logik ke tak? Takkan la saya nak buat maksiat di tempat umum dan malukan diri sendiri dengan berkongsi di laman sosial.

“Agak-agaklah nak sebar fitnah sampai macam itu sekali… sangat melampau! Saya ada anak dan keluarga, takkan la saya nak buat benda terkutuk itu.

“Saya tak tahu siapa penyebar fitnah itu dan apa motif dia. Saya tak berani nak tuduh siapa sebab ramai orang dengki tengok kebahagiaan kita,” katanya.