Susulan pendamik COVID-19, setiap perayaan yang disambut pasti akan sentiasa diingati apabila kita menyambutnya dengan norma baharu. Namun, ianya tidak menjadi masalah di zaman teknologi ini kerana semuanya hanya di hujung jari sahaja.

Sempena hari raya Aidiladha tempoh hari, barisan selebriti artis tanah air tidak melepaskan peluang untuk menyampaikan ucapan hari raya dengan kompilasi video manis mereka mengenakan telekung.


Antara artis yang terlibat adalah Fatin Afeefa, Bella Astillah, Nora Danish, Ruhainies, Betty Rahmat, Mawar Rashid, Amyra Rosli dan ramai lagi.

Bagaimanapun, video yang dikongsikan itu mendapat kritikan daripada netizen yang kurang senang dengan penampilan beberapa orang selebriti yang dilihat memakai bulu mata palsu (eyelash extention) ketika ingin menunaikan solat.

Netizen turut mempersoalkan adakah mereka tidak tahu bahawa solat seseorang itu tidak sah jika memakai bulu mata palsu. Netizen berkata eyelash extention tidak boleh ditanggal seperti bulu mata palsu kerana ia disambung ke bulu mata asal.


Meskipun ramai yang kurang senang dengan beberapa selebriti, namun netizen tetap memuji selebriti yang tetap cantik apabila tidak mengenakan sebarang mekap ketika membuat video tersebut.