fbpx

Da’i Syed, Hana Ismail Bakal Terbitkan Novel ‘7 Hari Istikharahku’

Sudah dua minggu mendirikan rumah tangga, pendakwah selebriti Da’i Syed tidak lokek berkongsikan momen bahagianya dengan isteri tercinta, Hana Ismail di media sosial. Sering berkongsikan video bahagianya, memang ramai netizen yang ‘single’ cemburu dan makan hati. 

Terbaru, Da’i Syed dan Hana berkongsikan mereka bakal menerbitkan novel berjudul ‘7 Hari Istikharahku’. Menerusi perkongsian di Insta Story, Da’i Syed berkata mereka sedang menyiapkan novel tersebut serta memohon doa agar dipermudahkan urusan.

BACA: Tayang Bahagia Dengan Isteri Di Media Sosial, Da’i Syed Ditegur Netizen

“#CeritaMalamTadi, Kami sedang siapkan Novel ‘7 Hari Istikharahku’. Doakan,” tulisnya.

@nxxrxxl_syuu99

Dulu ramai yang kecam dai syed,sekarang Alhamdulillah Allah bagi die seribu kebahagiaan bersama isteri die,walaupun die kenal x lama dengan isteri die??semoga bahgia hingga ke jannah,Aamiin#fyp? #fyp??viral #daisyed #hanaalmauzah #istikharahku

? bunyi asal – Syuhadahaurashop – Syuhadahaurashop

Dalam pada itu, menerusi satu lagi video dikongsikan, Hana dilihat tidak dapat menahan sebak ketika membuat perkongsian tersebut sambil dipeluk oleh suaminya.

“Saya sentiasa ada dengan awak okay! Walaupun sentiasa buat lawak tak kena tempat. Semua luahan perasaan ini kami nukilkan dalam Novel ‘7 Hari Istikharahku’,” tulisnya.

Sementara itu, video tersebut dimuat naik semula seorang pengguna TikTok meluahkan rasa sebak kerana sebelum ini ramai yang mengecam Da’i Syed, namun kini Allah memberikan kebahagiaan kepadanya bersama isteri.

Bagaimanapun, ada yang mengkritik penerbitan novel tersebut dimana ada yang beranggapan pasangan itu dikatakan ‘over’ serta berlebih-lebihkan menayang kebahagiaan rumah tangga mereka.