Tiada angin tiada ribut hangat diperkatakan di laman Twitter apabila seorang netizen mendakwa seorang pendakwah dan penyanyi Da’i Syed yang dikatakan telah membawa pulang dan merogol seorang gadis.

Menerusi pendedahan tersebut, netizen itu mendakwa rakan baiknya seorang yang naif telah menjadi mangsa rogol Dai Syed. Dakwa netizen itu lagi, sudah ramai gadis turut menjadi mangsa pendakwah tersebut.


Netizen itu mendakwa sudah banyak perempuan pendakwah berkenaan bawa pulang ke rumah. Ujarnya, rakan baiknya dikatakan mengalami trauma selepas mendakwa penyanyi lagu Ya Agmal Eyoun itu bertindak sedemikian.

Dalam pada itu, gadis itu turut berkongsi beberapa paparan skrin mesej daripada beberapa individu lain yang mendakwa turut menjadi mangsa pendakwah berkenaan.


Lebih mengejutkan seorang individu mendakwa bertemu dengan pendakwah itu ketika program Jom Heboh dan kemudian ada berbalas mesej. Namun mengejutkan apabila mendakwa Da’i itu ajak untuk ‘check in’ hotel.

Memetik laporan Murai, pengurus kepada Dai Syed telah dimaklumkan mengenai dakwaan itu dan akan melakukan siasatan serta mengeluarkan kenyataan rasmi dalam masa terdekat.

Untuk rekod, Da’i Syed atay nama sebenarnya Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful Jamalullail itu merupakan peserta program Da’i musim ke-4 pada tahun 2016.