Pendakwah selebriti, Ahmad Fuad Mohamad Mokhtar atau Dai’ Fuad mencadangkan kepada pasangan selebriti, Puteri Sarah Liyana dan Syamsul Yusof tidak mengeluarkan apa-apa lagi kenyataan.

Menerusi satu perkongsian di Instagram, Da’i Fuad berkata sudah cukuplah ramai yang terkesan dengan masalah rumah tangga yang dihadapi oleh pasangan itu.


BACA: “Kami Dah Lama Tak Macam Suami Isteri” – Puteri Sarah

Da’i Fuad turut meminta segala permasalahan dalam rumah tangga mereka diselesaikan di mahkamah dan bukan di media sosial.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dai Fuad Mokhtar (@daifuadmokhtar)

“Saya mencadangkan Puteri Sarah dan Syamsul Yusof untuk tutup mulut dan tidak mengeluarkan apa-apa kenyataan. Tumbangkan orang sepatutnya di mahkamah bukan di media sosial.” tulisnya.


Dalam pada itu, Da’i Fuad turut memetik kisah anak angkat kepada Nabi Muhammad SAW iaitu Zaid Alharith juga pernah bercerai dengan Zainab binti Jahsy.

“Dahulu anak angkat nabi, Saidina Zaid alharith pernah bercerai dengan Zainab binti Jahsy. Padahal mereka tokoh besar dan popular kerana akrab dengan nabi.

“Ada mereka buat kenyataan media? Ada mereka beritahu masyarakat kenapa perlu berpisah? Ada mereka membuka kelemahan masing-masing?” tulisnya.

Tambah Da’i Fuad lagi, perceraian adalah jalan keluar buat pasangan yang sudah tidak sehaluan, tetapi bukannya meraih perhatian umum serta meminta untuk selesaikan secara matang.