fbpx

“Dah Pukul & Halau Anak Dari Hidup Aku, Tapi..”

Sejak semalam tular di media sosial video kontroversi melibatkan Juara Dewi Remaja, Haneesya Hanee yang didakwa berparti sakan sambil memegang segelas air dipercayai minuman keras.

Berikutan isu tersebut, Majalah Remaja memberitahu pihaknya akan menjalankan siasatan secara terperinci dan akan mengambil tindakan terhadap finalis Dewi Remaja berkenaan.

BACA: Haneesya Hanee Akan Disiasat, Kena Tindakan

Hari ini, ibu kepada Haneesya, Nor Sakuraneeda tampil memberikan kenyataan berhubung penularan video tersebut di akaun Facebooknya. Menurut ibunya, sebelum ini dia mengawasi gerak-geri Haneesya dan akan sentiasa bersama walau kemana sahaja.

Bagaimanapun, apabila meningkat dewasa dia memberi sedikit kelonggaran kepada anaknya itu untuk menikmati zaman remaja. Katanya lagi, mungkin anaknya itu terpengaruh dengan kawan sehingga lalai dan lupa diri.

Meskipun kecewa wanita itu memberitahu dia menerima kesilapan yang dilakukan anaknya itu dan akan tetap berada di samping Haneesya untuk membimbingnya.

Di media sosial, ramai memberikan cadangan agar kejuaraan Haneesya patut ditarik balik kerana memalukan statusnya sebagai ikon Dewi Remaja.  Bagaimanapun, sehingga kini masih tiada apa-apa penjelasan daripada Haneesya.