fbpx

Dah Mula Mengah, Emma Maembong Dijangka Bersalin Pertengahan Bulan Ini

Pelakon Emma Maembong memaklumkan doktor menasihatinya supaya bersedia untuk melahirkan cahaya mata kedua yang dijangka antara tiga hingga empat minggu lebih awal.

Mantap! Kali Ini Siri HONOR 200: Flagship Estetik AI Lengkap Dengan Versi Pro Spesifikasi Flagship Lagi

Baru-baru ini Siri HONOR 200 telah dilancarkan secara rasmi, dan ini adalah kali pertama HONOR memperkenalkan versi Pro dalam siri N ke Malaysia. Jangan tak tahu, Siri HONOR 200 hadir dengan sistem tri-kamera 50MP standard, mod...

Baca Lagi

Memetik BH Online, Emma berkata ia berdasarkan pengalaman ketika melahirkan anak sulung, Shariq Gabrie dua tahun lalu.

BACA: Buat Kejutan Untuk Suami, Emma Maembong Hamil Anak Kedua

“Doktor maklumkan sepatutnya tarikh kelahiran pada 6 Mei depan, tetapi mengikut pengalaman pertama, anak akan lahir antara tiga hingga empat minggu awal daripada tarikh diberikan.

“Jadi, doktor memaklumkan untuk saya bersedia pada 15 hingga 19 April ini. Kalau ikutkan sekarang saya sudah mula rasa mengah. Kali terakhir buat pemeriksaan doktor mendapati bayi sudah berada di posisi betul dan saya perlu bersedia,” katanya.

Sementara itu, Emma berkata alahan dialami kali ini lebih teruk berbanding kehamilan pertama namun meluahkan rasa syukur dapat menjalani ibadah puasa.

“Jika mahu dibandingkan, alahan mengandung anak kedua ini lebih teruk. Tetapi, saya tetap bersyukur apabila dapat puasa penuh.

“Kalau mengandung anak pertama dahulu tak boleh puasa langsung, tetapi alahan biasa sahaja. Untuk kali ini situasinya terbalik pula. Kadang-kadang kalau makan saya akan muntah semula dan perkara ini berlaku sampai sekarang,” katanya.

Untukr ekod, Emma mendirikan rumah tangga bersama Muhammad Shazli yang juga juruterbang pada 20 Februari 2020.