Semalam, Mahkamah Tinggi Syariah Kota Bharu menolak tuntutan hadanah yang dibuat oleh bekas suami usahawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Vida iaitu Mohd Amin Yassin.

Bagaimanapun, Cik B dan Kacak diarahkan oleh mahkamah untuk menghubungi bapa mereka sekurang-kurangnya sekali dalam sebulan. Ia bertujuan mengelakkan ikatan silaturahim antara anak dengan bapa terputus.


BACA: Bekas Suami DSV Nak Tuntut Harta Sepencarian, Insurans Dua Anak Meninggal Dunia

Namun, apa yang menjadi perhatian ramai apabila bapa Cik B memaklumkan akan menuntut harta sepencarian dengan bekas isterinya ketika bercerai serta harta dua anaknya yang meninggal dunia termasuk pampasan insurans.

Perkara itu turut mendapat perhatian Cik B yang memuat naik status mengenai isu itu di laman Twitter miliknya serta meluahkan rasa terkejut.


Perkongsian Cik B itu juga turut membuatkan netizen terkejut kerana kebiasaannya bekas isteri yang akan menuntut harta sepencarian. Namun, ada netizen menjelaskan mengikut undang-undang bekas suami juga boleh berbuat demikian.

Dalam pada itu, netizen turut meminta Cik B dan ibunya Datuk Seri Vida tidak hanya berdiam diri serta meminta untuk menuntut nafkah anak-anak pula. Rata-rata netizen turut berharap agar Cik B sekeluarga terus tabah dan semoga segara urusan akan dipermudahkan.