Bukan cakap manusia jer yang memerlukan makanan berkhasiat ni, kucing pun perlu juga tau. Pada anda yang dah jadi ‘ibu bapa’ kepada Si Comel anda, setakat mana yang anda tahu dan ambil tahu tentang panduan makanan kucing yang betul dan sihat?

Aha! Jangan buat-buat garu kepala tu. Kena betul-betul alert tau. Kalau setakat nak selfie dengan Si Comel tu tanpa jaga betul-betul dia, jangan cakap anda ‘ibu bapa’ yang bertanggung jawab!

Layak Diberikan Makanan Terbaik

Untuk info anda, Si Comel anda sememangnya layak untuk diberikan makanan kucing terbaik. Jadi berilah kucing-kucing anda sesuatu yang lazat dan menyelerakan. Barulah mereka akan happy dan akan membuatkan mereka sentiasa ternanti-nantikan makanan tu nanti. Biar sampai menjilat kaki-kaki tu!

Tak Tahu Nak Pilih

Cuma yang menjadi masalah adalah terlalu banyak jenama yang ada untuk dipilih! Pening…Ya kami faham, kami sendiri pun kalau masuk kedai PetShop pun blur tau nak pilih yang mana sesuai dengan Si Comel.

Tapi jangan risau gais, kami dah jumpa recommended makanan kucing yang bagus untuk Si Comel anda tu. SmartHeart Special Care Formula sesuai sangat untuk diberikan pada mereka.

Barulah kucing-kucing anda mendapat nutrisi yang diperlukan untuk kehidupan yang sihat, tak gitu? Diet yang seimbang juga pasti akan memberikan haiwan kesayangan anda kesihatan yang baik dan menggembirakan mereka! Barulah best nak ‘buli-buli’ Si Comel tu nanti.

Tahu Panduan Pemakanan Yang Betul

Bila Si Comel Mengalami Upset Digestion

Kami nak tanya anda, sejauh mana anda ambil tahu tentang panduan pemakanan yang disarankan buat Si Comel ni? Ke memang tak ambil tahu terus? Jangan gais, mau kesian Si Comel tu nanti.

Apa yang anda buat kalau Si Comel anda mengalami upset digestion? Apa yang perlu anda faham dan ambil tahu?

Isu atau pun faktor yang muncul mungkin disebabkan kerana Si Comel mengalami diet yang salah, hairball, bakteria, alergik dengan makanan dan sebagainya. Tapi kalau berterusan, penting dibawa ke vet untuk diperiksa lanjut tau! Takut-takut ada masalah lain yang tidak diingini pula.

Haa…sebagai ‘ibu bapa’ kepada Si Comel, panduan pemakan yang betul adalah langkah pertama yang wajib kita ambil tahu. Mengikut panduan pemakanan dari SmartHeart, anda boleh lihat satu persatu panduan yang diberi. Memang sangat membantu pada anda yang masih tak tahu menahu tentang panduan yang betul untuk diberikan pada Si Comel anda di rumah
tu.

Anda kena bijak mencari mana makanan kucing yang sesuai dan digemari untuk diberikan pada Si Comel anda tu.

1. SmartHeart Mother & Baby Cat, SmartHeart Kitten.

2. SmartHeart Skin & Coat Care, SmartHeart Hairball Control

3. SmartHeart Sterilized Cat, SmartHeart Senior Cat

Makanan Si Comel Ada Pewarna, Selamat Ke?

Ramai juga yang keliru sama ada makanan kucing yang mempunyai pewarna ini selamat ke tidak. Banyak makanan yang dijual di luar sana ada yang dijual mempunyai pewarna dan ada yang tidak. Anda kena bijak mencari mana makanan kucing yang bagus untuk diberikan pada Si Comel anda tu.

Macam produk makanan kucing SmartHeart ini ada pewarna tambahan, mesti banyak garam ni! Jap! Jom refresh perspektif anda dahulu! Penting untuk anda tahu bahawa pewarna dan bahan-bahan yang digunakan dalam produk makanan kucing SmartHeart adalah menepati piawaian AAFCO (Association of American Feed Control Officials.)

Bukan itu sahaja, SmartHeart Special Care Formula adalah rangkaian produk baru untuk memenuhi keperluan setiap tahap hidup kucing dengan fungsi diet tertentu. Bermula dengan SmartHeart Mother & Baby, SmartHeart Kitten, SmartHeart Skin & Coat Care, SmartHeart Hairball Control Formula, SmartHeart Sterilized Formula dan SmartHeart Senior Care.

SmartHeart Special Care Formula tidak mempunyai pewarna tambahan kecuali untuk SmartHeart Kitten sahaja.


Macam mana nak dapatkan produk SmartHeart Special Care Formula ni. Tak jumpa pun dekat pasaraya atau pet shop. Jangan risau, tak perlu bersusah payah, semuanya hanya dihujung jari anda! Rangkaian produk SmartHeart Special Care boleh didapati di online platform di bawah.

Tak perlu risau akan originality kerana pembelian adalah secara terus dari SmartHeart Online Official Store!

SmartHeart Online Shop: www.smartheart.my
SmartHeart Flagship Store Lazada: https://bit.ly/2vEWGEu
SmartHeart Official Store Shopee: https://bit.ly/37VKVKc

#SiComel
#smartheart
#smartheartcatfood
#smartheartcares
#smartheartcaresaboutyou
#makanankucing
#smartheartmalaysia
#smartheartmy
#makanankucingsmartheart