Niat murni vokalis kumpulan Search ini yang sentiasa mendapat sokongan hebat daripada peminatnya, Amy Search menjelaskan pembukaan sekolah tahfiz yang diusahakannya bersama seorang rakan adalah sebagai bekalan amalannya di akhirat nanti.

BACA: Amy Search: Tiada Persiapan Kahwin Nabila Huda


“Apa yang saya lakukan ini (membuka sekolah Tahfiz) mengikut apa yang termampu dalam mengimbangkan bekalan amalan saya di dunia dan akhirat. Pun begitu saya tidak mempunyai sebarang perancangan untuk bersara daripada industri muzik kerana itu semua ditentukan oleh Allah”

“Sekolah tahfiz tersebut dibuka oleh saya bersama dengan seorang rakan yang terletak di Sungai Buloh. Kini kami mempunyai seramai 15 orang pelajar dan itu sudah mencukupi kerana tempat tersebut tidak dapat menampung jumlah bilangan pelajar yang ramai”

“Pada masa sekarang biar saya fokus dulu dengan apa yang ada kerana bila semua berjalan dengan lancar kita akan tambahkan lagi tahfiz yang lebih besar pada masa hadapan,” katanya kepada mStar Online.

Apa pun, semoga usaha Amy sentiasa dipermudahkan malah sokongan yang diberikan peminat terhadap usaha murni penyanyi ini sudah cukup untuk menggambarkan bahawa tidak mustahil perkara ini akan menjadi lebih baik pada masa hadapan. (rtky/s)